Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το σχέδιο της X-Tomi επενδύει περισσότερο στον σπορτίφ του χαρακτήρα.

«Κτήνος» Dacia Duster GT version

12/10/2018

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστικός οίκος Χ-Τοmi έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρώτο σχέδιο για το πως θα έμοιαζει το νέο Dacia Duster σε έκδοση GT. Πώς σας φαίνεται;

Μπορεί ο μοναδικός αντιπρόσωπός της Dacia στην κατηγορία των SUV να μην έχει καιρό που έχει παρουσιαστεί, ωστόσο μια σειρά από ανεξάρτητους σχεδιαστές έχουν ξεκινήσει ήδη να δημιουργούν τα δικά τους σχέδια πάνω στο νέο Duster.

Tην αρχή την έκανε ο οίκος SRK Design με το ψηφιακό σχέδιο του για το Duster RS, εμπνευσμένο από τα Clio και Μegane RS. Τώρα, είναι η σειρά του ανεξάρτητου σχεδιαστικού οίκου Χ-Τοmi να αποκαλύψει την δική του εργασία για το Duster αυτή τη φορά σε έκδοση GT.

Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε, οι σχεδιαστές αφαίρεσαν κάποια από τα στοιχεία του μοντέλου που γνωρίσαμε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, όπως το μπροστινό μαρσπιέ που του δίνει πολύ «σκληραγωγημένο» και off-road χαρακτήρα. Αντιθέτως, το σχέδιο της X-Tomi επενδύει περισσότερο στον σπορτίφ του χαρακτήρα, με έναν προφυλακτήρα σε σχήμα «Η» και νέας σχεδίασης μικρούς προβολείς σε ορθογώνιο σχήμα. Δεν μπορούν φυσικά να περάσουν απαρατήρητες και άλλες διαφοροποιήσεις που έχουν λάβει χώρα, όπως ο νέος μεγάλος εισαγωγέας αέρα χαμηλά στον προφυλακτήρα για καλύτερη ψύξη του μηχανικού συνόλου και οι νέας σχεδίασης ζάντες που δίνουν εκ νέου μοντέρνο και σπορτίφ χαρακτήρα στο Duster σε συνδυασμό με κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν καθώς οι σχεδιαστές δεν κάνουν αναφορά για το μοτέρ που θα μπορούσε να φοράει το Duster GT αν γινόταν πραγματικότητα από την Dacia. Στην περίπτωση αυτή, θα ήταν πιθανό να εξοπλιστεί με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων ΤCe της Renault απόδοσης 165 ίππων και 240 Nm ροπής που πρόσφατα προστέθηκε στην γκάμα κινητήρων του Kadjar.

Σας αρέσει το σχέδιο αυτό της X-Tomi;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις