Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Όταν το αυτοκίνητο κατέβει από την ράμπα και μετά από κάποια δευτερόλεπτα, θα σταλεί στον οδηγό πλήρης αναφορά σχετικά με το κατά πόσο έχουν «ζωή» τα ελαστικά του.

Μάθε για την «ζωή» των ελαστικών σου δωρεάν

16/5/2018

Ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα έχει αναπτυχθεί στην Φιλανδία που επιτρέπει στους οδηγούς να μάθουν την κατάστατη των ελαστικών τους μέσα σε λίγα λεπτά εντελώς δωρεάν.

Ένα νέο σύστημα που χρησιμοποιεί 3D scanner για να μετρά αυτόματα το βάθος των αυλακώσεων των ελαστικών και στην συνέχεια ενημερώνει τον οδηγό για το αν χρειάζεται να τα αντικαταστήσει έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Το σύστημα αυτό έχει την ονομασία SnapSkan και αποτελείται από μια «έξυπνη» ράμπα που μπορεί να τοποθετηθεί σε δημόσια πάρκα αλλά και σε άλλες τοποθεσίες. Όταν το αυτοκίνητο περάσει από πάνω της, το σύστημα χρησιμοποιεί scanner για να μετρήσει το βάθος των αυλακώσεων και των τεσσάρων ελαστικών εντελώς δωρεάν αρκεί οι οδηγοί να είναι εγγεγραμμένοι στην εφαρμογή του συστήματος.

Εφόσον το αυτοκίνητο κατέβει από την ράμπα και μετά από κάποια δευτερόλεπτα, θα σταλεί στον οδηγό πλήρης αναφορά σχετικά με το κατά πόσο έχουν «ζωή» τα ελαστικά του, ενώ θα λέγεται πως θα υπάρχουν συχνές εκπτώσεις από «λαστιχάδικα» της εκάστοτε περιοχής.

Το SnapSkan έχει ήδη ξεκινήσει να τοποθετείται σε μια σειρά από τοποθεσίες στην Φιλανδία ενώ άμεσα αναμένεται να επεκταθεί και στην γειτονική Νορβηγία.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις