Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Με 242 PS το νέο Audi A3 Sportback 45 TFSI e

8/12/2020

Το νέο Audi A3 Sportback 45 TFSI e είναι δυνατό και οικονομικό, αφού οι 242 ίπποι του συνδυάζονται με 63km ηλεκτρική αυτονομία, ενώ παράλληλα έχει δυναμική εμφάνιση και πλούσιο εξοπλισμό.

Η Audi παρουσίασε τη νέα plug-in υβριδική έκδοση του A3 Sportback, η οποία ονομάζεται 45 TFSI e, έχει sport καταβολές, και καλείται να συμπληρώσει την γρήγορη hybrid τετράδα του ομίλου VW, δίπλα στα Skoda Octavia RS iV, VW Golf GTE και Leon Cupra, που έχουν τον ίδιο χαρακτήρα.

Το νέο μοντέλο θα έχει ιπποδύναμη 242 PS και ροπή 400 Nm, όπως και τα προαναφερθέντα αδελφά αυτοκίνητα. Για την επιτάχυνση από 0 στα 100km/h, χρειάζεται 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του είναι 232km/h.
Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τον ηλεκτροκινητήρα, η αυτονομία του νέου A3 Sportback 45 TFSI e αγγίζει τα 63km σε κύκλο WLTP, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι τα 140km/h.



Η ισχύς του υβριδικού συνόλου του νέου Audi μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, και το ηλεκτρικό μοτέρ βρίσκεται ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο είναι αυτόματο 6 σχέσεων. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 13kWh και μπορεί να φτάσει σε πλήρη φόρτιση μέσω οικιακής πρίζας σε περίπου 5 ώρες. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μέγιστη ισχύς φορτιστή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι 2,9 kW.

Η Audi διαφοροποιεί το νέο A3 Sportback 45 TFSI e από τα πιο απλά μοντέλα με την ενιαία γρίλια που πλέον είναι σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, και η ηλεκτρική φύση του οχήματος τονίζεται με τα νέα φώτα ημέρας που βρίσκονται μέσα στα φανάρια τεχνολογίας Matrix LED και έχουν μοτίβο σε σχήμα Ε. Οι ζάντες είναι 17 ιντσών, και πίσω τους βρίσκονται τα φρένα, τα οποία είναι μεγαλύτερα από της έκδοσης 40 TFSI e και έχουν κόκκινες δαγκάνες, ένα χρώμα που τις κάνει να ξεχωρίζουν και παράλληλα υποδηλώνει τον sport χαρακτήρα του αυτοκινήτου.



Το νέο Audi A3 Sportback 45 TFSI e είναι πλούσια εξοπλισμένο, αφού στη βασική έκδοση βρίσκουμε διζωνικό κλιματισμό, φιμέ παράθυρα, sport καθίσματα, keyless σύστημα καθώς και το Audi Drive Select.

Το νέο μοντέλο θα ανήκει στην plug-in υβριδική γκάμα της Audi και θα τοποθετηθεί ψηλότερα από το A3 Sportback 40 TFSi e, που έχει 201 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία 67km. Η εταιρεία αναφέρει πως η μεγαλύτερη δύναμη του 45 TFSI e είναι αποτέλεσμα διαφορετικής χαρτογράφησης του εγκεφάλου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις