Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Mercedes-AMG A45 με εκδόσεις 388 και 422 ίππων

21/2/2019

Δύο εκδόσεις επιδόσεων θα παρουσιάσει η Mercedes στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, για την πολυαναμενόμενη AMG A45, που ξεχωρίζουν και να συναρπάζουν.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που επικαλούνται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το ισχυρό γερμανικό μοντέλο θα κάνει την εμφάνισή του σε δύο εκδόσεις. Η νέα Α45 στη βασική της έκδοση θα έχει 388 ίππους, ενώ αυτή που ψάχνουν το κάτι παραπάνω θα μπορούν να στραφούν στην A45S 4Matic + που «ανεβαίνει» στους 422 ίππους, προερχόμενοι από τον τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων κινητήρα.
 
Ο νέος κινητήρας 2,0 λίτρων της A45 είναι μια ενημερωμένη έκδοση του κινητήρα που βρίσκεται στη μικρότερη A35. Για να αυξήσει την ισχύ περισσότερο από 100 ίππους η Mercedes-AMG έχει εγκαταστήσει ένα νέο twin-scroll turbo, ενώ έχουν προβεί και σε άλλες αρκετές αλλαγές, που ουσιαστικά οι Γερμανοί τον θεωρούν ως ένα νέο κινητήρα.

Από κει και πέρα το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με σύστημα τετρακίνησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αναπτύχθηκε από την AMG και τη Magna Powertrain και πρόκειται για ένα ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα που αν χρειαστεί μπορεί να στείλει ακόμα και το 100% της ισχύος αποκλειστικά στον πίσω άξονα. Μάλιστα αυτή η δυνατότητα «άνοιξε το δρόμο» στους μηχανικούς της Mercedes να εξοπλίσουν το αυτοκίνητο με ένα οδηγικό mode «Drift».
 
Οπτικά, η Mercedes-AMG A45 θα μοιράζεται πολλά στοιχεία με τη μικρότερη A35. Ωστόσο οι μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις θα περιλαμβάνουν τη γρίλια Panamericana στο μπροστά αλλά και τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις