Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σύμφωνα με ένα έντυπο της IHS Markit που ανέβασε ένας χρήστης στο Corvette Forum από όπου προέρχεται και η ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα, η νέα Corvette C8 θα προσφέρεται με δύο νέους DOHC V8 κινητήρες, παράλληλα με το υπάρχον V8 σύνολο των 6,2 λίτρων.

Αμφότερα τα νέα V8 σύνολα θα είναι twin-turbo, ενώ λέγεται πως ο κινητήρας των 5,5 λίτρων θα έχει ισχύ 850 ίππων και ροπή 976 Nm (ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του Corvette Forum).

Διαρροή για την επόμενη Corvette C8

29/11/2017

Με βάση ένα έγγραφο που διέρρευσε, η επόμενη Corvette C8 θα προσφέρει τρεις επιλογές σε κινητήρες, καθώς θα προστεθούν στη γκάμα δύο νέα twin-turbo V8 σύνολα, με το μεγαλύτερο να έχει χωρητικότητα 5,5 λτ. και να προσφέρει ισχύ 850 ίππων.

Μπορεί σήμερα να είδαμε για πρώτη φορά τη νέα Chevrolet Corvette ZR1 Convertible, αλλά μάθαμε και περισσότερες πληροφορίες και την επόμενη Corvette C8, η οποία από ότι φαίνεται από ένα έντυπο που διέρρευσε θα προσφέρει τρεις επιλογές σε κινητήρες.
 
Σύμφωνα με ένα έγγραφο της IHS Markit που ανέβασε ένας χρήστης στο Corvette Forum, η νέα Corvette C8 θα προσφέρεται με δύο νέους DOHC V8 κινητήρες, παράλληλα με το V8 σύνολο των 6,2 λίτρων που υπάρχει και σήμερα. Από τους δύο νέους κινητήρες, ο μικρός θα έχει χωρητικότητα 4,2λίτρων και ο μεγάλος 5,5 λίτρων.
   
Τα νέα μοτέρ θα φτιάχνονται στο εργοστάσιο στην Tonawanda, ενώ σύμφωνα με το έγγραφο της εταιρείας αναλύσεων IHS Markit, το υπάρχον σύνολο των 6,2 λτ. θα είναι η βασική επιλογή για την C8, με την παραγωγή να υπολογίζεται στις 14.000 μονάδες ετησίως από το 2019 ως το 2021. Ο μικρός κινητήρας των 4,2 λτ. θα φτιάχνεται σε 7.000 αντίτυπα το χρόνο, ενώ ο μεγάλος των 5,5 λτ. σε 5.000 μονάδες.
 
Αμφότερα τα νέα V8 σύνολα θα είναι twin-turbo, ενώ βάσει του εγγράφου που διέρρευσε το μικρότερο θα χρησιμοποιείται και σε ένα sports car της Cadillac. Λέγεται μάλιστα πως ο κινητήρας των 5,5 λίτρων θα έχει ισχύ 850 ίππων και ροπή 976 Nm, δύο νούμερα αν μη τι άλλο εντυπωσιακά. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως η τωρινή C7 Corvette θα «ζήσει» για τρία ακόμα χρόνια, ως το 2021, κάτι που σημαίνει πως για ένα διάστημα οι δύο γενιές θα διατίθενται παράλληλα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις