Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

TOYOTA: Δακρυγόνα θα απωθούν τους κλέφτες

13/3/2019

Αντιασφυξιογόνες μάσκες θα πρέπει να φοράνε οι επίδοξοι κλέφτες των Ιαπωνικων Toyota, με την νέα αντικλεπτική τεχνολογία της βιομηχανίας.

Mια πολύ καινοτόμο πατέντα θέλησε να κατοχυρώσει η Τοyota την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία βρήκε ένα τρόπο να κάνει τους νόμιμους χρήστες των αυτοκινήτων να νιώθουν πιο άνετα όταν εισέρχονται στο αυτοκίνητό τους και την ίδια στιγμή να το προστατεύει από τους κλέφτες.

Πώς όμως γίνεται αυτό; Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχει αναπτυχθεί ένα νέο σύστημα που εντοπίζει όταν ο ιδιοκτήτης μπαίνει στο αυτοκίνητ, μέσω του κινητού smartphone που χρησιμοποιεί, και στην συνέχεια ψεκάζει την καμπίνα με την αγαπημένη μυρωδιά του οδηγού ή των επιβατών. Έπειτα, όταν ο οδηγός και οι επιβάτες αποβιβαστούν, το σύστημα προχωρά αυτόματα στην απομάκρυνση της οσμής.

Δεν είναι όμως η παραπάνω λειτουργία που έχει στρέψει τα φώτα πάνω στο σύστημα αυτό αφού υπάρχουν και άλλες εταιρείες που προσφέρουν την ίδια τεχνολογία. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι πως σε περίπτωση που το σύστημα «καταλάβει» πως στο αυτοκίνητο έχουν εισέλθει κλέφτες, τότε αμέσως η καμπίνα ψεκάζεται με δακρυγόνο για να αναγκάσει τους εγκληματίες να απομακρυνθούν.

Μέχρι αυτή την στιγμή η Τοyota δεν έχει ανακοινώσει κάποιο σχέδιο για να λανσάρει το σύστημα αυτό στα μοντέλα της. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις