Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Με κινητήρα 280 ίππων το νέο Hyundai Kona N

7/12/2020

Στα τεχνικά πρότυπα του hot hatch Hyundai i30 N θα κινηθεί η έκδοση του Hyundai Kona Ν. Ιπποδύναμη στα 280 άλογα για το σπορ SUV, το οποίο θα κυκλοφορήσει με ανανεωμένη εμφάνιση.

Το Hyundai Kona είναι ένα πεντάθυρο mini SUV το οποίο κυκλοφορεί στις αγορές από το 2018. Οι Κορεάτες έχουν προσφέρει διάφορες εκδόσεις στην συγκεκριμένη σειρά, παρουσιάζοντας μοντέλα πλήρως ηλεκτρικά αλλά και με υβριδικό προφίλ. Πλέον, η Hyundai ετοιμάζει την δημιουργία μιας «καυτής» έκδοσης N του μοντέλου Kona. Ο στόχοε των Ασιατών «κρύβεται» και στην ονομασία «N». Το SUV πρέπει να έχει σπορ χαρακτήρα και να φαίνεται περισσότερο επιθετικό από τις παραλλαγές της σειράς Kona.
 
Πρώτα από όλα, το προσεχές Hyundai Kona N α αποκτήσει ένα σαφώς εντονότερο μπροστινό splitter. Από σχετικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει συμπεραίνουμε ότι το νέο μοντέλο θα έχει μαύρα επιχρωμιωμένα διακοσμητικά στοιχεία στον πρόβολό του.


 
Τα δύο τετράγωγου σχήματος φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος «κόπηκαν» για να εξοικονομηθεί χώρος και να τοποθετηθεί σπορ σύστημα εξάτμισης με διπλή απόληξη. Αναμένεται πλήρως ανασχεδιασμένη πίσω ποδιά στο Hyundai Kona N, εμπνευσμένη από το i30 Ν. Ξεχωρίζει ένας διαχύτης μεγάλου μεγέθους. Οι χαρακτηριστικές στα μοντέλα «N» ζάντες 19 ιντσών από το δημοφιλές compact sport car της Hyundai είναι αναμενόμενη διακόσμηση για το μελλοντικό SUV. Η γενική σπορ εικόνα συμπληρώνεται με ενισχυμένο σύστημα φρένων και πιο δυναμική διάταξη ανάρτησης.
 
Πέραν των αισθητικών επεμβάσεων, το Hyundai Kona N θα επηρεαστεί και σε τεχνικό επίπεδο από το i30 N. Το hot hatch θα δανείσει κατά πάσα πιθανότητα και τον τετρακύλινδο turbo δίλιτρο κινητήρα του. Ο επικεφαλής της Hyunda N, Albert Biermann, είχε αποκαλύψει την συγκεκριμένη εξέλιξη σε συνέντευξή του το 2018. Στο i30 N, το μοτέρ αποδίδει 280 άλογα, με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων.
 
 

Στην Ελλάδα, η facelift έκδοση του Hyundai Kona κοστίζει για τον βασικό εξοπλισμό 18790 ευρώ με απλό. Το συγκεκριμένο έχει κινητήρα 1 λίτρου για 120 άλογα. Όσον αφορά το Hyundai Kona N, γνωρίζουμε ότι στην γερμανική αγορά το κόστος θα ξεκινά από τις 32.500 ευρώ για ένα κατά πάσα πιθανότητα τετρακίνητο λόγω βάρους μοντέλο, το οποίο στην βασική του έκδοση θα έχει χειροκίνητο κιβώτιο. Η κυκλοφορία του sport Kona στις αγορές αναμένεται μέσα στο 2021.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις