autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS

Τους δασμούς για τα αυτοκίνητα που εισάγονται στην Κίνα αλλά και για τα μεμονωμένα εξαρτήματά τους θα μειώσει η χώρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Μειώνει τους δασμούς στα εισαγόμενα ΙΧ η Κίνα

23/5/2018

Τους δασμούς για τα αυτοκίνητα που εισάγονται στην Κίνα αλλά και για τα μεμονωμένα εξαρτήματά τους θα μειώσει η χώρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

autoagora Team

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού από την 1η Ιουλίου οι δασμοί για τα περισσότερα οχήματα που εισάγονται θα μειωθούν από το 25% στο 15%, κάτι το οποίο θα αποσκοπήσει στην τόνωση του αυτοκινητιστικού τομέα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή ένας μικρός αριθμός φορτηγών φορολογείται στο 20%.
 
Σύμφωνα λοιπόν τα ξένα μέσα αυτή η κίνηση αναμένεται θα αποτελέσει σημαντική ώθηση στις μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες που βρίσκονται στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η BMW, η Tesla, η Audi και η Mercedes-Benz, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να χαμηλώσουν τις τιμές των μοντέλων τους, με αποτέλεσμα να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στις τοπικές εταιρίες.

Από κει και πέρα σε ότι αφορά τις εισαγωγές των επί μέρους εξαρτημάτων των αυτοκινήτων οι φόροι που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 10% περίπου, θα μειωθούν στο 6%, όπως αποφάσισε το αρμόδιο υπουργείο.
 
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η ανακοίνωση δεν αποκλείεται να αποτελεί μία πρώτη αντίδραση της Κίνας στις εμπορικές συνομιλίες που έλαβαν χώρα στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα, με την πλευρά των ΗΠΑ, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν μεταξύ άλλων σε περαιτέρω συνομιλίες για την ενίσχυση των εξαγωγών των ΗΠΑ προς την Κίνα.