Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Με εξασφαλισμένη την οδική απόλαυση, απλά επιλέξτε κινητήρα

    Διαβάστηκε από 61053 αναγνώστες - 12/11/2019

    Η γκάμα κινητήρων της νέας A-Class είναι σε θέση να καλύψει όλες τις πιθανές ανάγκες ή απαιτήσεις σας. Χρειάζεστε ένα ικανό και οικονομικό diesel κινητήρα ή ένα απολαυστικό σύνολο βενζίνης; Manual ή αυτόματο κιβώτιο; Η διαθέσιμη λίστα 12 κινητήρων και οι πιθανοί συνδυασμοί κιβωτίου - εξοπλισμού, είναι στη διάθεση σας για να δημιουργήσετε τη δική σας A-Class.

    Η ποικιλία εντυπωσιάζει στους κινητήρες βενζίνης, με την αρχή να κάνει η βασική έκδοση A 160 με τον 1.33 κινητήρα απόδοσης 109 ίππων και να ακολουθεί η έκδοση A 180 με τον 1.33 κινητήρα απόδοσης 136 ίππων, μέσης κατανάλωσης στα 5.9 λτ./100χλμ.. Εάν οι απαιτήσεις σας σε επιδόσεις ανεβαίνουν, υπάρχει η έκδοση A 200 στα ίδια κυβικά αλλά με 163 ίππους, όπου η απόλυτη ισορροπία επιδόσεων και κατανάλωσης είναι γεγονός. 0-100 σε 8.2 δευτ. και κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 5.9λτ./100χλμ. για τον κινητήρα διαμάντι που σπάει τα ρεκόρ. Ακολουθεί η 2λιτρη έκδοση A220 με τους 190 ίππους η οποία μπορεί να εφοδιαστεί και με τετρακίνηση 4Matic, ενώ τέλος για όσους αναζητούν το απόλυτο, οι 3 εκδόσεις AMG προσφέρουν 306, 387 και 420 ίππους αντίστοιχα.

    Για όσους χρειάζονται έναν βοηθό για τα πολλά χιλιόμετρα, η βασική κιόλας έκδοση A160 d είναι μία ολοκληρωμένη επιλογή με τον πετρελαιοκινητήρα 1.500 κ.εκ. 95 ίππων, όντας ένα σύνολο που διατηρεί την μέση κατανάλωση στα 4.4λτ./100χλμ. και προσφέρει μεγάλο ωφέλιμο εύρος στροφών. Ακολουθεί ή έκδοση A180 d με την παραγόμενη από τα ίδια κυβικά ιπποδύναμη να ανέρχεται στους 116 ίππους, για ένα σύνολο που αποδεικνύει πως το τέλειο diesel πακέτο υπάρχει. Για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχουν οι 2λιτρες εκδόσεις A200d και A220d όπου τα νούμερα επιδόσεων πραγματικά εντυπωσιάζουν. Τόσο τα σύνολα βενζίνης, όσο και πετρελαίου μπορούν να συνδυαστούν είτε με manual κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με το απόλυτα εύχρηστο 7άρι αυτόματο κιβώτιο 7G-DCT.
     
     
     
     
     
    Η οδήγηση στα καλύτερα της
    Ο απόλυτος σεβασμός στον οδηγό είναι γεγονός. Η νέα A-Class διατηρεί το δυναμικό στιλ της χαμηλωμένης οροφής, όμως παρέχει άριστη ορατότητα στον οδηγό προς όλες τις κατευθύνσεις. Διανύοντας μερικά χιλιόμετρα με το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι ξεκάθαρη η πετυχημένη ισορροπία ανάμεσα στην άνεση και την ευχάριστη οδηγική συμπεριφορά. Η ανάρτηση είναι τόσο σφικτή όσο χρειάζεται για να διατηρείται η αυτοκυριαρχία του συνόλου, αλλά και να απορροφά με μεγάλη ευκολία όλες τις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων. Η ατμόσφαιρα και καλή ηχομόνωση της καμπίνας διατηρείται σε όλες τις μετακινήσεις, με την ποιότητα κύλισης να θέτει τον πήχη στην κατηγορία. Το τιμόνι με την σειρά του έχει πολύ καλή κατευθυντικότητα και είναι ελαφρύ όσο και όπου χρειάζεται. Σε περίπτωση που ο οδηγός ανεβάσει ρυθμούς, οι κλίσεις περνούν σχεδόν απαρατήρητες, ενώ η υποστροφή παρουσιάζεται ομαλά και προοδευτικά. `Αξια μνείας είναι η βαθμονόμηση της απόδοσης των φρένων, τα οποία έχουν συνολικά καταπληκτική αίσθηση. Από το πιο απλό φρενάρισμα μέχρι την άμεση κινητοποίηση, παρέχουν ασφάλεια στον οδηγό και πλήρη έλεγχο.