Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Tο διοικητικό συμβούλιο της Tesla έχει διορίσει την Robyn Denholm ως πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, αλλαγή που θα τεθεί σε ισχύ αμέσως, αντικαθιστώντας έτσι τον ιδρυτή της εταιρείας Elon Musk.

Μια γυναίκα πρόεδρος στην Tesla

12/11/2018

Αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της Tesla έλαβαν χώρα, με την αμερικανική εταιρεία να αποκτά νέα πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, στη θέση του Elon Musk!

Συγκεκριμένα το διοικητικό συμβούλιο της Tesla έχει διορίσει την Robyn Denholm ως πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, αλλαγή που θα τεθεί σε ισχύ αμέσως, αντικαθιστώντας έτσι τον ιδρυτή της εταιρείας Elon Musk, ο οποίος ωστόσο θα διατηρήσει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου.
 
Η Denholm είναι μία από τις δύο γυναίκες διευθύντριες του διοικητικού συμβουλίου της Tesla από το 2014, αφήνοντας τη θέση της ως CFO και επικεφαλής της στρατηγικής στην αυστραλιανή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telstra και θα εργάζεται με πλήρη απασχόληση ως πρόεδρος της Tesla.

Σε δηλώσεις του σχετικά με την αλλαγή αυτή ο Elon Musk είπε: «Η Robyn έχει μεγάλη εμπειρία τόσο στην τεχνολογία όσο και στην αυτοκινητοβιομηχανία και έχει συμβάλει σημαντικά ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla τα τελευταία τέσσερα χρόνια, βοηθώντας μας να γίνουμε κερδοφόρα εταιρεία. Ανυπομονώ να συνεργαστώ ακόμη πιο στενά με τον Robyn καθώς συνεχίζουμε να επιταχύνουμε την έλευση της αειφόρου ενέργειας».
 
Τέλος από τη δική της μεριά η νέα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είπε: «Πιστεύω σε αυτή την εταιρεία, πιστεύω στην αποστολή της και ανυπομονώ να βοηθήσω τον Elon και την ομάδα της Tesla να επιτύχουν βιώσιμη κερδοφορία».
 
Ο Elon Musk συμφώνησε να παραιτηθεί από πρόεδρος της Tesla για τρία χρόνια και να πληρώσει πρόστιμο ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, σε μια συμφωνία με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που επέβαλε πρόστιμο στην Tesla, κατηγορώντας τον Musk για απάτη.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις