Μitsubishi: «Ξεχάστε τα sport αυτοκίνητα, η προσοχή μας πλέον στα SUV»

Διαβάστηκε από 1377 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/3/2019

Να διαγράψουμε απο το μυαλό μας κάθε sportive πτυχή της, μας ενημέρωσε η Mitsubishi αφού δεν έχει πρόθεση να λανσάρει sport μοντέλο, αντάξιο των περασμένων ετών.

 
   
Θα έλεγε κανείς πως η Mitsubishi δεν θυμίζει σε τίποτα την εταιρεία των προηγούμενων δεκαετιών όπου στήριζε πολλά στα σπορ μοντέλα της, όμως σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιαπωνικής εταιρείας, κ. Rob Lindley, η φίρμα δεν έχασε τον δρόμο της αλλά επέλεξε συνειδητά να επιλέξει άλλη κατεύθυνση, αυτή των SUV.

O ίδιος ανέφερε συγκεκριμένα: « H προσοχή μας είναι τώρα στραμμένη στα SUV, στα crossover, στην τετρακίνηση και στις εναλλακτικές πηγές καυσίμων. Είχαμε επενδύσει σε πολλά αμαξώματα, όπως σε μοντέλα σαν SpaceStar ή κάτι σπορ σαν το Evo αλλά δεν υπήρχε τέτοια προσοχή σαν και αυτή που έχουμε τώρα στα SUV

Η Mitsubishi δεν ακολουθεί το παράδειγμα άλλων ιαπωνικών εταιρειών που σιγά-σιγά λανσάρουν ολοένα και περισσότερα σπορ μοντέλα αλλά μένει πιστή στην απόφαση της να λανσάρει νέα SUV πιστεύοντας πως αυτή είναι η κατηγορία που θα της αποφέρει τα μεγαλύτερα κέρδη. Ο Lindley εξήγησε: «Η εταιρεία πουλά 1,2 εκατ. αυτοκίνητα το χρόνο παγκοσμίως, δεν είναι μεγάλη. Αν προσπαθήσεις να είσαι σε όλες τις αγορές και τις κατηγορίες τότε θα είναι δύσκολο να επιβιώσεις.»

Eν κατακλείδι, θυμίζουμε πως η Μitsubishi έχει ήδη χρησιμοποιήσει το όνομα Eclipse για ένα από τα SUV της, ενώ λέγεται πως ετοιμάζεται να λανσάρει και ένα ακόμα ηλεκτρικό crossover κάτω από το όνομα Εvolution.
 


Διαβαστε Ακομη

Ροη Ειδησεων