Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

3 κατηγορίες Υβριδικών

Διαβάστηκε από 55499 αναγνώστες - 11/11/2020

Mild Hybrid ή ήπια υβριδικό
Τα ήπια υβριδικά συστήματα συνδυάζουν έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με μια μπαταρία και ένα ηλεκτρικό κύκλωμα (12 - 24 – 48 Volt). Τα mild Hybrid συστήματα, φορτίζουν την μπαταρία κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος και βοηθούν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, κατά την επιτάχυνση του. Το αποτέλεσμα αυτού είναι η μείωση κατανάλωσης του καυσίμου, αλλά και των ρύπων προς το περιβάλλον.  
 
Hybrid
Το αμιγώς υβριδικό αυτοκίνητο, έχει και αυτό έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, που υποδέχεται ενέργεια από μπαταρίες πολυμερών λιθίου. Για την φόρτιση αυτών των μπαταριών, δεν χρειάζεσαι καλώδια και πρίζες… Η ανάκτηση της ενέργειας πραγματοποιείται με το ρολάρισμα του αυτοκινήτου αλλά και το φρενάρισμα του. Με ένα υβριδικό αυτοκίνητο, είναι απόλυτα εφικτή η κίνηση (αποκλειστικά με ηλεκτρισμό) για μικρές αποστάσεις.

Plug-in Hybrid
Η τεχνολογία plug in Hybrid, έχει και αυτή τις ίδιες αρχές με τις προηγούμενες που αναφέραμε πιο πάνω. Διαθέτει λοιπόν έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αλλά μεγαλύτερες μπαταρίες. Οι μπαταρίες αυτές έχουν ανάγκη φόρτισης που μπορεί να επιτευχτεί σε έναν δημόσιο ή οικιακό φορτιστή. Οι μεγαλύτερες μπαταρίες σου δίνουν πολύ μεγαλύτερη αυτονομία ηλεκτρικής κίνησης, σε σχέση με τους άλλες δυο τεχνολογίες, και φυσικά πολύ μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων, από την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης, αλλά και των ρύπων.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει