Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Jaguar E-Pace, για παράδειγμα, έχει 26 διαφορετικές διαμορφώσεις καθισμάτων για τους επιβάτες.

Η πρώτη φάση της έρευνας ολοκληρώνεται αυτό το μήνα.

Η ναυτία επηρεάζει πάνω από το 70% των ανθρώπων.

Ναυτία vs Jaguar Land Rover σημειώσατε 2

2/11/2018

Ένα νέο σύστημα που θα ελέγχει την κατάσταση των επιβατών και θα ρυθμίζει αυτόματα μια σειρά από λειτουργίες του αυτοκινήτου για να αποφεύγεται η ναυτία δημιουργεί η Jaguar Land Rover.

Η ναυτία επηρεάζει πάνω από το 70% των ανθρώπων. Ο Spencer Salter, ερευνητής τεχνολογίας και Ευεξίας στη Jaguar Land Rover, επισημαίνει ότι προηγουμένως «λίγα ήταν γνωστά για τις αιτίες και πώς να τις μετριάσουμε». Τώρα, μέσω της κορυφαίας έρευνας της μάρκας στον τομέα της ναυτίας, η Jaguar Land Rover δημιούργησε έναν αλγόριθμο που φτιάχνει μια «βαθμολογία ευεξίας» για κάθε επιβάτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη εξατομίκευση των ρυθμίσεων οδήγησης και καμπίνας του οχήματος ώστε να μειωθούν οι αιτίες που κάνουν τους επιβάτες να νιώθουν ναυτία κατά 60%.

Η «βαθμολογία ευεξίας» υπολογίζει πόσο επιρρεπείς επιβάτες στο να νιώσουν ναυτία, χρησιμοποιώντας βιομετρικούς αισθητήρες. Συνδυάζοντας αυτά τα στοιχεία με τα δεδομένα κίνησης και δυναμικής, το όχημα θα γνωρίζει αξιόπιστα πότε ένας επιβάτης ή ένας οδηγός θα νιώσει ναυτία πριν καν το καταλάβει.

Ο Δρ. Steve Iley, Διευθύνων Ιατρικός Διευθυντής της Jaguar Land Rover, εξηγεί: «Αυτή η πρωτοποριακή έρευνα έχει δημιουργήσει μια λύση που, με την ισχυρή επιστημονική της βάση, μπορεί να κάνει τα ταξίδια ευχάριστα, ανεξάρτητα από την ευαισθησία σας στην ναυτία. Ως γονέας μικρών παιδιών, τα οποία είναι πιο ευάλωτα στην ασθένεια των αυτοκινήτων, είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από τα οφέλη που μπορεί να έχει αυτή η έρευνα για να κάνουν τα μακρινά ταξίδια άνετα και χωρίς στρες για τις οικογένειες».

Τα οχήματα Jaguar Land Rover σήμερα έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ναυτίας. Η Jaguar E-Pace, για παράδειγμα, έχει 26 διαφορετικές διαμορφώσεις καθισμάτων για τους επιβάτες για να βρουν μια θέση που φέρνει την οθόνη ψυχαγωγίας στο ίδιο επίπεδο ύψους με αυτό των ματιών καθώς  και την δυνατότητα να ενεργοποιούνται αυτόματα όλες οι λειτουργίες του καθίσματος. Και οι δύο παράγοντες έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα ναυτίας..

Η πρώτη φάση της έρευνας ολοκληρώνεται αυτό το μήνα. Τα ευρήματα χρησιμοποιούνται ήδη σε περαιτέρω project, διασφαλίζοντας ότι η Jaguar Land Rover μπορεί να δημιουργήσει την τελική εξατομικευμένη εμπειρία καμπίνας για τους πελάτες της στα μελλοντικά της οχήματα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις