Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το λανσάρισμα της ΒΜW M2 Competition αναμένεται να γίνε αυτό το καλοκαίρι.

Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, η M2 Competition φτάνει τα 96 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα.

Το μάτι πέφτει αμέσως στα καθίσματα Μ Sport.

Κάτω από το καπό της M2 Competition βρίσκεται ο 6κύλινδρος twin-turbo κινητήρας 3,0 λίτρων.

Nέα ΒΜW M2 Competition

18/4/2018

Τον διπλό turbo κινητήρα χωρητικότητας 3,0 λίτρων που εξοπλίζει τις M3 και Μ4 επέλεξε η BMW για την M2 Competition. Δείτε το μοντέλο που αντικαθιστά την M2.

Και επίσημα παρουσιάστηκε η BMW M2 Competition μετά από κάμποσα teaser και έντονη φημολογία για το τι ετοίμαζε η βαυαρική μάρκα να τοποθετήσει κάτω από το καπό.

Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση της, η M2 Competition λαμβάνει έναν ελαφρώς ανανεωμένο πρόβολο που ξεχωρίζει για την μεγαλύτερη γρίλια του που βοηθά στην καλύτερη ψύξη των μηχανικών μερών. ¶λλες μεγάλες διαφοροποιήσεις δεν υπάρχουν, αν εξαιρέσει κανείς το  σύστημα εξάτμισης από μαύρο χρώμιο και τις νέες 19άρες ζάντες με Michelin Pilot Super Sport ελαστικά.

Περνώντας στον εσωτερικό διάκοσμο, το μάτι πέφτει αμέσως στα καθίσματα Μ Sport που έχουν πάνω τους το έμβλημα Μ2, τιμόνι με Μ κουμπιά για να επιλέγει ο οδηγός το mode που προτιμά, φινίρισμα από δέρμα Alcantara και ειδικές ζώνες ασφαλείας που έχουν πάνω τους τα γνωστά χρώματα Μ.

Κάτω από το καπό της M2 Competition βρίσκεται ο 6κύλινδρος twin-turbo κινητήρας 3,0 λίτρων που εξοπλίζει επίσης τις M3 και Μ4 με την απόδοση του να φτάνει τους 410 ίππους και τα 550 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, η M2 Competition φτάνει τα 96 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα ενώ με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ο χρόνος μειώνεται στα 0-96 χλμ./ώρα σε 4 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα ή στα 280 χλμ./ώρα με το προαιρετικό πακέτο M Drivers Package.
Μαζί με το νέο μοτέρ, το μοντέλο λαμβάνει και το ίδιο σύστημα ψύξης που χρησιμοποιεί και η M4 Competition, το οποίο και περιλαμβάνει ένα κεντρικό ψυγείο, άλλα δύο ψυγεία παραπλεύρως, ψυγείο λαδιού και ψυγείο κιβωτίου (μόνο με την αυτόματη μετάδοση). Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και σε άλλα μηχανικά μέρη του μοντέλου, με την BMW να ανακοινώνει ότι προσφέρει ένα εξελιγμένο σύστημα διεύθυνσης, βελτιωμένο διαφορικό Active M και νέα ανάρτηση δάνειο από τις Μ3 και M4.

Το λανσάρισμα της ΒΜW M2 Competition αναμένεται να γίνε αυτό το καλοκαίρι, και όπως ανακοινώνει η βαυαρική μάρκα θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη της M2 και δεν θα έχει τον ρόλο ενός πακέτου αναβάθμισης.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις