Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μετά από αμέτρητες κατασκοπευτικές εικόνες και φήμες, το νέο μοντέλο της BMW, X2 M35i είναι τελικά εδώ.

Στην κορυφή των εκδόσεων της νέας Χ2 βρίσκεται πλέον η BMW X2 M35i.

Η νέα Χ2 M35i είναι επίσης το πρώτο μοντέλο M Performance που αποκτά ένα διαφορικό M Sport στον μπροστινό άξονα.

Νέα BMW X2 M35i

10/9/2018

Μετά από αμέτρητες κατασκοπευτικές εικόνες και φήμες, το νέο μοντέλο της BMW, X2 M35i είναι τελικά εδώ. Δείτε περισσότερα.

Στην κορυφή των εκδόσεων της νέας Χ2 βρίσκεται πλέον η BMW X2 M35i, η οποία αν και βασίζεται σε πλατφόρμα που υποστηρίζει την κίνηση στους μπροστά τροχούς, θα είναι διαθέσιμή μόνο ως τετρακίνητη. Μάλιστα η ναυαρχίδα της Χ2 σηματοδοτεί δύο πρεμιέρες για τους Βαυαρούς, καθώς σύμφωνα με τη φίρμα εκτός του ότι διαθέτει τον πρώτο τετρακύλινδρο κινητήρα με την επωνυμία M Performance, φέρνει μαζί του και την πιο ισχυρή έκδοση τετρακύλινδρης μονάδας που εγκατέστησε ποτέ η BMW σε μοντέλο παραγωγής.
 
Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα Χ2 M35i είναι επίσης το πρώτο μοντέλο M Performance που αποκτά ένα διαφορικό M Sport στον μπροστινό άξονα.
 
Παίρνοντας ισχύ από τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0-λίτρων, ο οποίος διαθέτει ανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης, το μοντέλο έχει την ισχύ 306 ίππων και 450 Nm ροπής, με την κίνηση να διοχετεύεται και στους δύο άξονες μέσω του οκτατάχυτου Steptronic. Έτσι και με τη βοήθεια του launch control, το νέο SUV είναι σε θέση να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 4.9 δευτερόλεπτά.

Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο έχει και κάποια επιπλέον M Performance χαρακτηριστικά όπως ένα προσαρμοζόμενο σύστημα ανάρτησης με δύο επιλογές, ένα M Sport σύστημα πέδησης με 18 ιντσών δίσκους μπροστά και 17 πίσω, αλλά και ένα βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης που βοηθά αρκετά στις δύσκολες στροφές.
 
Σε ότι αφορά το εξωτερικό μέρος η M35i παίρνει στάνταρ το πακέτο M Sport, το οποίο συνδυάζεται με ένα γκρι χρώμα (Cerium Gray) αλλά και δύο στρογγυλές απολήξεις στο σύστημα εξάτμισης, ενώ για αυτούς που οι 19άρες ζάντες θεωρούνται μικρός μέγεθος έχου στην διάθεσή τους ένα προαιρετικό σετ 20 ιντσών. Οι LED προβολείς και τα φώτα ομίχλης είναι μέρος του στάνταρ εξοπλισμού όπως και η αεροτομή στο πίσω μέρος.
 
Στο εσωτερικό, το πακέτο M Sport κάνει και εκεί την εμφάνισή του και μάλιστα μπορεί να συνδυαστεί με τα προαιρετικά σπορ καθίσματα M για μεγαλύτερη πλευρική στήριξη στους μπροστά επιβάτες. Στην καμπίνα της Χ2 M35i μπορεί κανείς να βρει ένα δερμάτινο τιμόνι M Sport με paddles.
 
Τέλος η BMW αναφέρει πως η παραγωγή της X2 M35i θα ξεκινήσει το Νοέμβριο, ωστόσο για την Ευρώπη θα συμβεί μετά τον Μάρτιο του 2019.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις