Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το νέο της crossover, την ολοκαίνουργια BMW X2 παρουσίασε και επίσημα η εταιρεία.

Το crossover διαθέτει μια μοναδική μάσκα με τους δύο μεγάλους κλασικούς αεραγωγούς της φίρμας να συνδυάζονται με ένα νέο προφυλακτήρα.

Το σήμα της εταιρείας έχει τοποθετηθεί και στις πίσω κολόνες.

Η X2 μπορεί να είναι εξοπλισμένη με μια ποικιλία διαφορετικών τροχών σε μεγέθη που κυμαίνονται από 17 έως 20 ίντσες.

Η βασική έκδοση έχει μαύρα πλαίσια στο κάτω μέρος και κλασικό πίσω προφυλακτήρα, σε αντίθεση με τις εκδόσεις M sport και Μ Sport X, οι οποίες έχουν γκρι (Frozen Gray) πλαίσια και σπορ προφυλακτήρα στο πίσω μέρος.

Τα μοντέλα της βασικής έκδοσης είναι εξοπλισμένα με μαύρα υφασμάτινα καθίσματα.

Αυτή είναι η νέα BMW X2

26/10/2017

Το νέο της crossover, την ολοκαίνουργια BMW X2 παρουσίασε και επίσημα η εταιρεία, η οποία βασίζεται στην μικρότερη Χ1, διαθέτοντας ωστόσο ένα μοναδικό στυλ.

Ξεκινώντας με το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, το crossover διαθέτει μια μοναδική μάσκα με τους δύο μεγάλους κλασικούς αεραγωγούς της φίρμας να συνδυάζονται με ένα νέο προφυλακτήρα, ο οποίος ενσωματώνει ένα μεγάλο κεντρικό αεραγωγό και δύο μικρότερους στα πλάγια. Επιπλέον δεν θα πρέπει να αφήσουμε χωρίς αναφορά τα λεπτά φωτιστικά σώματα, στα οποία φιλοξενούνται και τα LED φώτα ημέρας.
 
Προχωρώντας προς τα πίσω μπορούμε να δούμε την ελαφρώς κεκλιμένη οροφή, που συναντά την αεροτομή η οποία παίρνει θέση στο πάνω μέρος του πορτμπαγκάζ. Στο πίσω μέρος οι σχεδιαστές έχουν δώσει μια πιο επιθετική εικόνα στο μοντέλο, η οποία τονίζεται από τις δυναμικές γραμμές που κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το σήμα της εταιρείας έχει τοποθετηθεί και στις πίσω κολόνες.
 
Από κει και πέρα τα πίσω φωτιστικά σώματα τύπου LED παίρνουν οριζόντια θέση στο αμάξωμα, ενώ στο κάτω μέρος συναντά κανείς τις δύο στρογγυλές απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.
 
Η  X2 μπορεί να είναι εξοπλισμένη με μια ποικιλία διαφορετικών τροχών σε μεγέθη που κυμαίνονται από 17 έως 20 ίντσες, ενώ όπως συμβαίνει συνήθως, η εμφάνιση του crossover εξαρτάται από την έκδοση. Η βασική έκδοση έχει μαύρα πλαίσια στο κάτω μέρος και κλασικό πίσω προφυλακτήρα, σε αντίθεση με τις εκδόσεις M sport και Μ Sport X, οι οποίες έχουν γκρι (Frozen Gray) πλαίσια και σπορ προφυλακτήρα στο πίσω μέρος.

Αναφορικά με το εσωτερικό τα μοντέλα της βασικής έκδοσης είναι εξοπλισμένα με μαύρα υφασμάτινα καθίσματα, ενώ το σκούρο εσωτερικό φέρει ασημί διακοσμητικά στοιχεία τόσο στο ταμπλό όσο και στα πλαϊνό μέρος των θυρών. Οι οδηγοί θα βρουν επίσης ένα σύστημα ψυχαγωγίας το οποίο συνδυάζεται με μια οθόνη 6.5 ιντσών.
 
Επιπλέον, μια ποικιλία από διαφορετικές επιλογές θα είναι διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένων δερμάτινων ταπετσαριών Dakota, διακοσμητικών στοιχείων ξύλου και αλουμινίου, καθώς και μιας πανοραμικής γυάλινης οροφής. Διαθέσιμο θα είναι ακόμα ένα πακέτο εσωτερικού φωτισμού τύπου LED, ένα έγχρωμο head-up display, αλλά και ένα αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας που συνδυάζεται με οθόνη 8.8 ιντσών.
 
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, στην ευρωπαϊκή αγορά η Χ2 θα προσφερθεί με τρεις διαφορετικές επιλογές. Η X2 sDrive20i θα διαθέτει ένα τετρακύλινδρο TwinPower Turbo 2.0 λίτρων κινητήρα, ο οποίος θα προσφέρει 192 ίππους και 280 Nm ροπής και θα συνδέεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη, που επιτρέπει στο crossover να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 7.7 δευτερόλεπτα πριν φτάσει στη μέγιστη ταχύτητα των 227 χλμ./ώρα.
 
Όσοι επιθυμούν τους κινητήρες ντίζελ η BMW θα προσφέρει τις επιλογές xDrive20d και xDrive25d. Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τον κινητήρα ντίζελ TwinPower Turbo 2.0 λίτρων με ισχύ 190 και 231 ίππων αντίστοιχα και συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 ταχυτήτων με την πιο ισχυρή έκδοση να φτάνει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 6.7 δευτερόλεπτα.
 
Τέλος να αναφέρουμε πως πληροφορίες σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία δεν έχουν γίνει γνωστές.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις