Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νέα ΜINI John Cooper Works Clubman & Countryman

16/5/2019

Tα νέα ΜINI JCW Clubman & Countryman είναι πλέον γεγονός, με νέο 2λιτρο κινητήρα, και ιπποδύναμη μεγαλύτερη κατά 75 άλογα και 100 Νm ροπής. Διαβάστε την αναλυτική τους παρουσίαση..

Στην επίσημη παρουσίαση των MINI John Cooper Works Clubman και MINI Countryman προχώρησε η βιομηχανία, προσφέροντας τους μια σειρά από αναβαθμίσεις αλλά και νέο μοτέρ.



Περί μηχανικού συνόλου ο λόγος, κάτω από καπό και των δύο αυτοκινήτων βρίσκεται ένας ριζικά ανασχεδιασμένος 4κύλινδρος turbo κινητήρας 2,0 λίτρων απόδοσης 306 ίππων και 450 Νm ροπής, πιο ισχυρός δηλαδή από τον προκάτοχό του κατά 75 άλογα και 100 Νm ροπής.



Χάρη στην μεγαλύτερη ισχύ του, το JCW Clubman μπορεί να κάνει το σπριντ από στάση έως τα 100χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα (1,4 δλ. γρηγορότερα) με την μέγιστη ηλεκτρονικά περιορισμένη ταχύτητα να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα. Όσον αφορά το JCW Countryman, τα 0-100 χλμ./ώρα γίνονται σε 5,1 δευτερόλεπτα με ίδια τελική ταχύτητα.
 

Το μοτέρ συνεργάζεται αρμονικά με ένα νέο 8τάχυτο Steptronic αυτόματο κιβώτιο που υπόσχεται καλύτερη αλλαγή σχέσεων ενώ το σασί είναι αναβαθμισμένο και προσφέρει μεγαλύτερα επίπεδα ακαμψίας. Και τα δύο μοντέλα θα προσφέρονται με σύστημα τετρακίνησης.



Η κίνηση θα μεταδίδεται κατά βάση στους πίσω τροχούς, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί, θα ενεργοποιείται και το εμπρός μέρος μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Τέλος, η ΜΙΝΙ προσφέρει στα δύο μοντέλα νέο σύστημα ανάρτησης, καινούριο σύστημα εξάτμισης και πιο ικανό σύστημα πέδησης.



Στο κομμάτι της εμφάνισης δεν έχουν λάβει χώρα σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τους προκατόχους τους. Οι μοναδικής σχεδίασης ζάντες προσφέρονται σε μέγεθος 18 ή 19 ιντσών ενώ στον βασικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται τα LED φώτα στο μπροστά και το πίσω μέρος. Μέσα στην καμπίνα, την παράσταση κλέβει η οθόνη 6,5 ιντσών του συστήματος infotainment ενώ το μάτι πέφτει στα σπορ καθίσματα και το τιμόνι και στον μοναδικό επιλογέα ταχυτήτων.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις