Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το ντιζάιν παραπέμπει στην μεγαλύτερη CLS με τις έντονες νευρώσεις στο εμπρός μέρος.

Με τον τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,0 λτ. ισχύος 225 ίππων και 350 Nm ροπής θα εξοπλίζεται η νέα CLA.

Σφηνοειδή φωτιστικά σώματα και έντονα κεκλιμένη οροφή προσδίδουν τον κουπέ χαρακτήρα στη CLA.

Χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής που ορίζεται στα 0,23 Cd.

Το εντυπωσιακό σκηνικό συνεχίζεται μπαίνοντας στην καμπίνα της νέας CLΑ, εκεί που τα φώτα πέφτουν στο πιο πρόσφατο σύστημα infotainment MBUX.

Η νέα δεύτερη γενιά της Mercedes CLA εφοδιάζεται με πολλά από τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Νέα Mercedes CLA (+video)

Διαβάστηκε από 6229 αναγνώστες - 9/1/2019

Στην παρουσίαση στο Λας Βέγκας του νέου της μοντέλου προχώρησε η Mercedes με την ολοκαίνουρια CLA. Δυναμικότερη και τεχνολογικά προηγμένη.

Νωρίτερα είδατε στο autotriti.gr την πρώτη διαρροή φωτογραφιών και στοιχειών για τη νέα Mercedes-Benz CLA, η οποία παρουσιάστηκε και επίσημα πριν λίγη ώρα. Η πρεμιέρα του τετράθυρου κουπέ έλαβε χώρα στην Έκθεση Consumer Electronic Show στο Λας Βέγκας, εμφανίζοντας στο κοινό την CLA 250 με τον τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,0 λτ. ισχύος 225 ίππων και 350 Nm ροπής.

Για τη μετάδοση της κίνησης σε αυτή την έκδοση η Mercedes-Benz έχει προτιμήσει το επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ αναφορικά με την υπόλοιπη γκάμα των μηχανικών συνόλων που θα απαρτίζουν την παλέτα, οι Γερμανοί αναφέρουν μόνο πως θα πάρει κάποια από τα ήδη υπάρχοντα από την "αδελφή" A-Class. Ως εκ τούτου, θεωρείται δεδομένος ο εφοδιασμός της νέας CLA και με το σύστημα τετρακίνησης 4Matic της premium μάρκας.

Στο πεδίο των διαστάσεων τώρα, η νέα CLA είναι κατά 48 χλστ. μεγαλύτερη σε μήκος από την απερχόμενη και κατά 53 χλστ. φαρδύτερη με το μήκος και πλάτος να ορίζεται στα 4.688 χλστ. και 1.830 χλστ. αντίστοιχα. Παράλληλα, έχει μεγαλώσει και το μεταξόνιο κατά 30 χλστ. με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ευρυχωρία της καμπίνας για τα γόνατα των επιβατών, ενώ βελτιωμένα αναμένονται και τα οδηγικά χαρακτηριστικά της, βάσει των αυξημένων μετατροχίων κατά 63 χλστ. και 53 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Αρωγός στον τελευταίο τομεά θα είναι και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, η παχύτερη αντιστρεπτική δοκός και τα προαιρετικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.
 
Μπορεί να ξεκινήσαμε κοιτάζοντας κάτω και μέσα από τον... μανδύα του premium τετράθυρου κουπέ ωστόσο, άξια αναφοράς είναι η προσοχή που έχει δώσει η Mercedes-Benz στην εμφάνιση. Το ντιζάιν παραπέμπει στην μεγαλύτερη CLS με τις έντονες νευρώσεις στο εμπρός μέρος και τις σαγηνευτικές καμπύλες πλάι και πίσω να συνθέτουν ένα macho σύνολο. Αναλυτικότερα, μπροστά ξεχωρίζουν οι νέοι προβολείς και η γρίλια με το μεγάλο "αστέρι" στο κέντρο, ενώ πίσω τα βλέμματα πέφτουν στα σφηνοειδή φωτιστικά σώματα και την έντονα κεκλιμένη οροφή που προσδίδουν και τον κουπέ χαρακτήρα στη CLA. Αποτέλεσμα αυτής της προσεγμένης σχεδίασης είναι και ο χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής του μοντέλου που ορίζεται στα 0,23 Cd.

Το εντυπωσιακό σκηνικό συνεχίζεται μπαίνοντας στην καμπίνα της νέας CLΑ, εκεί που τα φώτα πέφτουν στο πιο πρόσφατο σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Exprerience) με τις δύο μεγάλες οθόνες 10,25 ιντσών σε πρώτο πλάνο. Από εκεί και πέρα, ένεκα της εξ αίματος σχέσης με την A-Class συναντά κανείς πλήθος ομοιοτήτων στη διάταξη και το σχεδιασμό του εσωτερικού της CLA με βασικά στοιχεία το τριάκτινο flat bottomed τιμόνι, τους χαρακτηριστικούς αεραγωγούς κ.ο.κ.

Τέλος, σημειώνουμε πως, η νέα δεύτερη γενιά της Mercedes CLA εφοδιάζεται με πολλά από τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας που παρουσιάστηκαν πρώτη φορά στη μεγαλύτερη S-Class, όπως ημι-αυτόνομη οδήγηση, αυτόματο φρενάρισμα έκτατης ανάγκης, ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κ.λπ.

Οι πωλήσεις της νέας Mercedes-Benz CLA θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάιο για την ευρωπαϊκή αγορά με τις τιμές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, να ξεκινούν από τις 34.000 ευρώ για τη γερμανική αγορά.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις