Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το μοντέλο έχει τέσσερα modes λειτουργίας: Hybrid, F-Cell, Battery και Charge.

Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν σε μεγάλες γερμανικές πόλεις που έχουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τον ανεφοδιασμό αυτοκινήτων με κυψέλες υδρογόνου.

Νέα Μercedes GLC F-Cell

17/10/2018

Tα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά της GLC F-Cell αποκάλυψε η Mercedes. Δείτε τα αναλυτικά.

Tα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά αποκάλυψε η Mercedes για την GLC F-Cell με αφορμή το ξεκίνημα των παραδόσεων στα τέλη Οκτωβρίου. Το μοντέλο εξοπλίζεται με ένα μοναδικό plug-in υβριδικό σύστημα που συνδυάζει κυψέλες υδρογόνου με ηλεκτρικές μπαταρίες με αποτέλεσμα να μπορεί να κινείται τόσο «ηλεκτρικά» όσο και με υδρογόνο. Το σύστημα με τις κυψέλες τοποθετείται στο χώρο που θα βρισκόταν στην GLC εσωτερικής καύσης ο κινητήρας ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ και οι μπαταρίες έχουν εγκατασταθεί στο πίσω μέρος του SUV.

Σε υβριδική μορφή, το SUV έχει αυτονομία 478 χλμ. χάρη στο 4,4 κιλών ντεπόζιτο υδρογόνου που μπορεί να «φουλάρει» μέσα σε τρία λεπτά, ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση, η αυτονομία φτάνει μόνο τα 51 χλμ. Οι μπαταρίες λιθίου έχουν χωρητικότητα 13,5 kWh και υποστηρίζουν το ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 211 ίππων ενώ μπορούν να φορτιστούν πλήρως σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

Το μοντέλο έχει τέσσερα modes λειτουργίας: Hybrid, F-Cell, Battery και Charge. Στο mode Ηybrid, το αυτοκίνητο αντλεί ενέργεια και από τα δύο συστήματα, στο F-Cell οι κυψέλες υδρογόνου κρατούν την φόρτιση της μπαταρίας σε υψηλά επίπεδα και έτσι το αυτοκίνητο κινείται ουσιαστικά μέσω της ενέργειας που παράγεται από τις κυψέλες αυτές. Στην λειτουργία Battery, το SUV κινείται αποκλειστικά με την ηλεκτρική ενέργεια χωρίς τη βοήθεια των κυψελών ενώ στη λειτουργία Charge, το SUV θέτει σε προτεραιότητα την φόρτιση της μπαταρίας, ενεργοποιώντας όλα τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας του αυτοκινήτου.

Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν σε μεγάλες γερμανικές πόλεις που έχουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τον ανεφοδιασμό αυτοκινήτων με κυψέλες υδρογόνου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις