Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέα «έξυπνα» συστήματα από την Τοyota

14/6/2019

Η Toyota συνεχίζει να εξελίσει τις τεχνολογίες της, προς χάρην της ικανοποίησης του αγοραστικού κοινού. Διάβασε εδώ τις νέες τεχνολογίες που θα εφοδιάζει τα αυτοκίνητα της.

Δύο νέα συστήματα ασφαλείας ειδικά για τους «ξεχασιάρηδες» οδηγούς θα λανσάρει η Toyota από το 2020 σχεδόν σε όλα τα νέα της μοντέλα. Το πρώτο από αυτά αφορά το αυτόματο κλείσιμο του κινητήρα. Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα θα σβήνει αυτόματα το μοτέρ μετά από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα έτσι ώστε ο κινητήρας να μην συνεχίζει να λειτουργεί σε περίπτωση που ο οδηγός έχει αφήσει κάπου το αυτοκίνητό του και, κατά λάθος, έχει ξεχάσει να σταματήσει την λειτουργία του μοτέρ. Σε μεταγενέστερο χρόνο, η Toyota κάνει λόγο πως ο οδηγός θα μπορεί να ειδοποιείται για ό,τι συμβαίνει στο αμάξι του μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο.
 

Το δεύτερο σύστημα θα μπορεί να ενεργοποιεί αυτόματα το ηλεκτρονικό χειρόφρενο ή να βάλει τον επιλογέα στο κιβώτιο αυτόματα στην θέση «Park» σε περίπτωση που ο οδηγός κατά λάθος βγει από το αυτοκίνητό του χωρίς να έχει βάλει ηλεκτρονικό χειρόφρενο ή τον επιλογέα στην σωστή θέση. Η Toyota ισχυρίζεται ότι δουλεύει επίσης πάνω σε ηχητικές και οπτικές ενδείξεις που θα προειδοποιούν τον οδηγό για τέτοια θέματα.
Η ιαπωνική φίρμα θεωρεί πως τα νέα αυτά συστήματα είναι απόδειξη της «ατέλειωτης αφοσίωσης της στη συνεχή βελτίωση των αυτοκινήτων της».

Ενώ οι οδηγοί δεν πρέπει να βασίζονται σε τέτοιες τεχνολογίες, τέτοια συστήματα είναι καλό να υπάρχουν τόσο για την προστασία των αυτοκινήτων όσο και των ανθρώπων γύρω τους.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις