Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέο Audi A6 Avant ABT 330PS

11/2/2019

Το όνομα της ΑΒΤ είναι συνώνυμο με αύξηση της ισχύος του κινητήρα, πιο επιθετικό ντιζάιν και βελτιωμένες επιδόσεις, σε όλα τα μοντέλα που «πιάνουν» στα χερια τους. Ο Γερμανικός οίκος βελτιώσεων, παρουσίασε τη δική του πρόταση για το νέο Audi A6 Avant.

Η ABT Sportsline είναι γνωστή για τα πακέτα βελτιώσεων των μοντέλων της Audi. Αυτή τη φορά η ομάδα τους ασχολήθηκε με τη δημιουργία μιας πρότασης για την πιο πρόσφατη γενιά του A6 Avant προσθέτοντας τις κατάλληλες πινελιές που δίνουν ένα πιο σπορ χαρακτήρα στο μοντέλο.

Όσον αφορά στο αισθητικό κομμάτι, λοιπόν, το γερμανικό βάγκον ντύθηκε με το κοστούμι της ABT που περιλαμβάνει αεροδυναμικά σπόιλερ στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα και δύο διπλές μαύρες ματ απολήξεις της εξάτμισης διαμέτρου 89 χλστ. η καθεμία, που πλαισιώνουν τον ματ αεροδυναμικό διαχύτη. Το εικαστικό παζλ ολοκληρώνεται με τις ζάντες 21 ιντσών σε μαύρο Mystic Black φινίρισμα με ελαστικά 255/35 της Continental, καθώς επίσης και με μερικές ακόμα ματ διχρωμίες στη βάση του λευκού Glacier.

Η αλλαγμένη, πιο «επιθετική», εικόνα του A6 Avant ταιριάζει απόλυτα με την αύξηση της ιπποδύναμης του TDI τούρμπο πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 3,0 λτ. κατά 44 άλογα. Οι μηχανικοί της ABT εφοδιάζουν το premium βάγκον με νέο αναχαρτογραφημένο εγκέφαλο που κάνει τον κινητήρα να αποδίδει 330 άλογα (στην εργοστασική εκδοχή βγάζει 282 ίππους), κάτι που μεταφράζεται και σε καλύτερες επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη της ABT υπόσχονται μείωση του χρόνου για το 0-100 χλμ./ώρα κατά 2 δέκατα του δευτερολέπτου, δηλαδή στα 5,5 δλ. από τα 5,7 δλ..

Κλείνοντας, σημειώνουμε πως, το βελτιωμένο Audi A6 Avant θα δώσει το παρών στο περίπτερο της φίρμας, στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα ανοίξει τις πύλες του στις 7 Μαρτίου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κόστος του πακέτου.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις