Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ένα πιο «πικάντικο» R8 αποφάσισε να προσφέρει η Audi, ανακοινώνοντας επίσημα το R8 V10 Plus Competition.

H γερμανική φίρμα ενημέρωσε πως μόλις 10 μονάδες θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής.

Tο νέο R8 με το πακέτο Competition θα έχει καλύτερες επιδόσεις από το R8.

Σε ότι αφορά το κόστος απόκτησης αυτό κυμαίνεται στις 237,350 δολάρια (περίπου 205.000 ευρώ).

Νέο Audi R8 Competition

19/10/2018

Ένα πιο «πικάντικο» R8 αποφάσισε να προσφέρει η Audi, ανακοινώνοντας επίσημα το R8 V10 Plus Competition.

Μπορεί να χρειάζεται αρκετή ώρα για να πεις το πλήρες όνομα που νέου R8, ωστόσο δεν θα είναι πολλές οι μονάδες που θα κατασκευαστούν καθώς η γερμανική φίρμα ενημέρωσε πως μόλις 10 μονάδες θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής και δυστυχώς για τους Ευρωπαίους, όλες θα διατεθούν στην αγορά των ΗΠΑ.
 
Ξεκινώντας από αυτό που θα περιμένουν να ακούσουν οι περισσότεροι, το νέο R8 με το πακέτο Competition θα έχει καλύτερες επιδόσεις από το R8. Ωστόσο όχι λόγω κάποιας βελτίωσης στον κινητήρα αλλά εξαιτίας της μείωσης βάρους που έχει επιτευχθεί. Η μάρκα δεν αναφέρει συγκεκριμένους αριθμούς, αλλά λέει πως οι νέοι τροχοί και τα τακάκια έχουν συμβάλει στη μείωση βάρους εξασφαλίζοντας απώλεια βάρους περισσοτέρων από 12 κιλών.

Επιπλέον το νέο μοντέλο είναι βελτιωμένο σε ότι αφορά και την κάθετη δύναμη, κάτι το οποίο εξασφαλίζεται από το πλήρες ανθρακονημάτινο αμάξωμα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα σταθερή πίσω αεροτομή, μπροστινό spoiler αλλά και έναν οπίσθιο αεροδυναμικό διαχύτη. Μάλιστα η μάρκα αναφέρει πως στα 150 χλμ./ώρα η κάθετη δύναμη είναι διπλάσια από το R8 V10 Coupe, ενώ όταν το μοντέλο κινείται στην πίστα με 315 χλμ./ώρα η κάθετη δύναμη αυξάνεται από τα 100 κιλά στα 250!
 
Περνώντας στο εσωτερικό εκεί θα βρει κανείς σπορ δερμάτινα καθίσματα, ενώ το τιμόνι είναι καλυμμένο από δέρμα Alcantara. Επιπλέον η καμπίνα είναι επίσης εξοπλισμένη με μεταλλικές χειρολαβές για τις πόρτες αλλά και ένα σύστημα ήχου με 13 ηχεία. Τέλος σε ότι αφορά το κόστος απόκτησης αυτό κυμαίνεται στις 237,350 δολάρια (περίπου 205.000 ευρώ).

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις