Νέο Honda Civic Type R

Διαβάστηκε από 5845 αναγνώστες - 13/2/2020

Η Ιαπωνική βιομηχανία της Honda έκανε την επίσημη παρουσίαση του νέου Honda Civic Type R, στο Σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκυο, με αρκετές αλλαγές και διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη έκδοση.

 
 
Ίσως το πιο αγαπημένο μικρομεσαίο μοντέλο της κατηγορίας, το Honda Civic Type R, είναι διαθέσιμο πλέον με αρκετή ανανέωση, και εμφανισιακά αλλά και μηχανικά. Αρχικά θα παρατηρήσει κανείς την μεγαλύτερη γρίλια στον εμπρός προφυλακτήρα και τις κόκκινες λεπτομέρειες στον διαχύτη.Στο σαλόνι του αυτοκινήτου, δεν έχουμε μεγάλες διαφοροποιήσεις, αφού μόνο η επένδυση του τιμονιού με δέρμα Alcantara αλλά και ο νέος επιλογέας ταχυτήτων είναι τα μόνα που παρατηρούμε.
Ο κινητήρας που βρίσκεται κάτω από το καπό, είναι ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων με απόδοση 320 PS, με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.Αναβαθμισμένο είναι το σύστημα πέδησης, όπως και η ανάρτηση, για καλύτερη απόδοση σε υψηλές ταχύτητες, με τους νέους πίσω ελαστικούς συνδέσμους της ανάρτησης, να προσφέρουν ακόμα καλύτερη πρόσφυση, την ίδια στιγμή που το νέο setup στον μπροστινό άξονα χαρίζει μεγαλύτερη ακρίβεια.