Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Νέο Jeep Grand Cherokee το 2022

9/10/2020

Με συνδυασμό δυναμισμού και πολυτέλειας, η άφιξη του νέου Jeep Grand Cherokee έρχεται σε λιγότερο από δύο χρόνια, και όπως μας δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις θα είναι η καλύτερη γενιά έως τώρα.

Όσο περιμένουμε την παρουσίαση του νέου Grand Cherokee που έχει στα σκαριά η Jeep, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εικόνα με βάση φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με αυτοκίνητο να κυκλοφορεί καμουφλαρισμένο στους δρόμους, αλλά και νέες εκ των έσω πληροφορίες.  Σε αυτό μας βοηθά και η παρουσίαση του πρωτότυπου Jeep Grand Wagoneer, η οποία μας δίνει μια οπτική για τη σχεδιαστική κατεύθυνση της εταιρείας.

Το νέο Grand Cherokee μοιάζει σχεδιαστικά με το προαναφερθέν concept. Κατ αρχάς, η εμπρόσθια γρίλια είναι στενότερη από όσο περιμέναμε μέχρι τώρα και δεν προεκτείνεται στο χώρο του προφυλακτήρα. Στενά είναι επίσης και τα φανάρια, που προσδίδουν έναν δυναμικό χαρακτήρα.

Οι πλαϊνοί αεραγωγοί του προφυλακτήρα είναι επίσης μικρότεροι από την προηγούμενή εικόνα του οχήματος, και έχουν ενσωματωμένα στο επάνω μέρος τους LED φώτα, πιθανότατα DRL.
 
Στο πλάι, οι γραμμές των παραθύρων, τα οποία «αγκαλιάζονται» από μεταλλικές επενδύσεις δίνουν πολυτελή εικόνα, κάτι που αρμόζει σε αυτοκίνητο τέτοιας κλάσης.



Μακρόστενες γραμμές ακολουθεί και η οπίσθια όψη του αυτοκινήτου, με τα φαρδιά οριζόντια πίσω φώτα να έχουν μικρό ύψος. Είναι μεν φαρδιά, αλλά δεν ενώνονται στη μέση, όπως αυτά του Grand Wagoneer concept.
Αλλο στοιχείο που έχει παρόμοιες γραμμές με το προαναφερθέν πρωτότυπο είναι το κάτω κομμάτι του πίσω προφυλακτήρα (το οποίο είναι από μαύρο πλαστικό, σχεδιαστική λεπτομέρεια που έχουν όλα σχεδόν τα εκτός δρόμου αυτοκίνητα και στις τέσσερις πλευρές τους: Τα χαμηλότερα τμήματα του αμαξώματος είναι από άβαφο πλαστικό για να τονίζουν τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα τους).

Την εξωτερική εμφάνιση κλείνουν οι τονισμένες τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης, οι οποίες βγαίνουν από τον πίσω προφυλακτήρα, όντας έτσι προστατευμένες από κάθε σκληρό τερέν.

Το εσωτερικό του επερχόμενου Jeep Grand Cherokee αποπνέει πολυτέλεια, όπως μπορούμε να δούμε και από τις φωτογραφίες του οχήματος προπαραγωγής, στο οποίο είδαμε επενδύσεις ξύλου στο ταμπλό, κάτι που φανταζόμαστε πως θα συνεχιστεί και στην ταπετσαρία των θυρών. Ακόμα και οι διακόπτες, και εν γένει το σχέδιο του ταμπλό, δείχνουν ποιοτική και περίτεχνη σχεδίαση, που θα κάνουν τους επιβάτες να μην θέλουν να τελειώσει το ταξίδι.


 
Αναμένουμε την επίσημη παρουσίαση του νέου Jeep Grand Cherokee στο τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις