Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η τρίτη γενιά του Kia Soul είναι έτοιμη να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της και έτσι η κορεατική μάρκα θέλοντας να μας προετοιμάσει έδωσε μία teaser εικόνα στη δημοσιότητα.

Νέο Kia Soul: Teaser πριν την πρεμιέρα

15/11/2018

Η τρίτη γενιά του Kia Soul είναι έτοιμη να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της και έτσι η κορεατική μάρκα θέλοντας να μας προετοιμάσει έδωσε μία teaser εικόνα στη δημοσιότητα.

Το νέα Kia Soul θα κάνει το ντεμπούτο του στο επερχόμενο Motor Show του Λος Αντζελες,  όπως επιβεβαίωσε ο Κορεάτης κατασκευαστής και όπως μπορούμε να δούμε από την εικόνα που δημοσιεύτηκε το μοντέλο θα διατηρήσει την κάθετη σχεδίαση στο πίσω μέρος.
 
Από κει και πέρα επίσημες πληροφορίες δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, ωστόσο συγκεντρώνοντας τις ανεπίσημες πληροφορίες αλλά και τις φήμες που έχουν υπάρξει κατά καιρούς το νέο SUV θα βασίζεται στην B-SUV πλατφόρμα της μάρκας που χρησιμοποιεί και το Hyundai Kona ενώ θα εξοπλιστεί τόσο με τα μοτέρ εσωτερικής καύσης αλλά και με τις αμιγώς ηλεκτρικές επιλογές του προαναφερθέντος μοντέλου της Hyundai.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο τότε το μοντέλο θα εξοπλιστεί με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα T-GDI 1.0 λτ. με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο οποίος  αποδίδει ισχύ 120 ίππων. Από κει και μετά στη γκάμα θα υπάρχει και ο 1,6 λίτρων τούρμπο βενζινοκινητήρας με 177 άλογα, που θα συνδυάζεται με ένα επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη αλλά και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 2.0 λτ. με 149 ίππους. Στα diesel οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη ενός μόνο συνόλου χωρητικότητας 1.6 λίτρων με απόδοση 136 ίππων.

Από την άλλη πλευρά στις ηλεκτρικές εκδόσεις, βασική επιλογή θα είναι εκείνη με τις μπαταρίες χωρητικότητας 39 kWh που αποδίδει ισχύ 135 ίππων και 395 Nm ροπής και δίνει αυτονομία 300 χλμ. στο Kona. Στο επόμενο σκαλοπάτι συναντούμε το ίδιο ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 204 ίππων με 395 Nm ροπής και μπαταρίες χωρητικότητας 64 kWh, που στο Kona υπόσχεται αυτονομία στα 470 χλμ. 
 
Σε ότι αφορά το εξωτερικό μέρος το νέο Soul θα ενσωματώνει πιο προηγμένη τεχνολογία φώτων LED και είναι πολύ πιθανό να κερδίσει ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο. Στο εσωτερικό, η καμπίνα θα είναι εξοπλισμένη με οθόνη αφής που θα φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας ενώ λόγω του αυξημένου μεταξονίου θα υπάρχει περισσότερος χώρος για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.
 
Το νέο Kia Soul θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2019.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις