Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέο Opel Insignia GSi ΜΕ 252 άλογα

20/7/2017

Το πιο sport μεσαίο της Opel, Insignia GSi, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Η ισχύς θα προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων που θα αποδίδει  252 ίππους και ροπή 400 Nm. Θα συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο, οκτώ ταχυτήτων συνδυασμένο με paddles στο τιμόνι.

Παρά το γεγονός ότι υστερεί κατά 69 άλογα από το προηγούμενο μοντέλο, Insignia OPC, η εταιρία επισημαίνει πως πέτυχε καλύτερο χρόνο στη πίστα δοκιμών.

Ένας από τους κύριους λόγους είναι το γεγονός πως το νέο Insignia GSi είναι 160 κιλά ελαφρύτερο από την προηγούμενη έκδοση OPC, προσφέροντας ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο. Ο νέος κορυφαίος σκελετός φέρει βραχύτερα ελατήρια ειδικά για το μοντέλο, προσαρμοστικούς αποσβεστήρες και ένα σύνολο μεγαλύτερων φρένων Brembo. Τις ζάντες  20 ιντσών ντύνουν ελαστικά Pilot Sport 4 S της Michelin.

Δεύτερος  λόγος είναι το προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς, το οποίο έρχεται με διανύσματα ροπής στρέψης για τον οπίσθιο άξονα, ενώ παράλληλα η Opel υποστηρίζει ότι η υποστροφή είναι σχεδόν «μηδενική» από το χειρισμό του Insignia GSi. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ Standard, Tour, Sport και μιας αποκλειστικής επιλογής  GSi, με το σύστημα αυτό να ρυθμίζει ανάλογα τους αποσβεστήρες, το τιμόνι, το κιβώτιο ταχυτήτων και το πεντάλ γκαζιού.

Στο εσωτερικό η μεγαλύτερη διαφορά  είναι τα νέα αθλητικά καθίσματα που έχουν αναπτυχθεί από την Opel και είναι πιστοποιημένα από την AGR. Υπάρχει επίσης ένα τιμόνι με επίπεδη βάση τυλιγμένο με δέρμα, ένα σύνολο πεντάλ αλουμινίου και ένα μαύρο roofliner που ταιριάζει απόυτα με τον σπορ χαρακτήρα του νέου Insignia GSi.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις