Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Νέο Renault Twingo Electric με τεράστια αυτονομία

20/10/2020

Η Renault παρουσίασε με επίσημο και λεπτομερή τρόπο κάθε πληροφορία για το Twingo Electric, το μικρότερο EV που παράγει, αθετώντας... για καλό σκοπό μία υπόσχεση, μιας και το νέο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία από την αρχική ενημέρωση.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρίσκεται τις προσεχείς ημέρες η Renault. Ο γαλλικός κολοσσός διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με βασικό άξονα της ηλεκτροκίνηση, το forum με την ονομασία Renault eWays. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε με επίσημη μορφή και το νέο μικρότερο ηλεκτρικό όχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το Twingo Electric. Πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο συναντήσαμε πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο και ήδη σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές έχει ήδη τεθεί σε κυκλοφορία. Με κόστος που ξεκινά από τις 21.350 ευρώ στην χώρα κατασκευής του, το νέο Twingo Electric διαθέτει τον κινητήρα R80 της Renault, έχει ιπποδύναμη 81 άλογα και 160 κιλά ροπής.
 
Όπως και με τα αντίστοιχα Twingo που τροφοδοτούνται από τον κινητήρα ICE, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ο κινητήρας βρίσκεται στον πίσω άξονα και αντίστοιχα μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Η τελική ταχύτητα του Twingo Electric αγγίζει τα 135χλμ/ώρα, ενώ ο χρόνος επιτάχυνσης στα 0-100 είναι 12,9 δευτερόλεπτα.
 


 
Σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του αυτοκινήτου διαδραματίζει, φυσικά, η μπαταρία. Το ηλεκτρικό Twingo Electric εξοπλίζεται με μία μπαταρία μικρότερου μεγέθους και χωρητικότητα 22 κιλοβατώρων, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει αυτονομία κίνησης άνευ φόρτισης για 190 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο και 270χλμ εντός πόλης. Ουσιαστικά, η αυτονομία που τελικώς συνοδεύει το αυτοκίνητο της Renault ξεπερνά την αρχική ενημέρωση των Γάλλων και προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον οδηγό. Επιπροσθέτως, υπάρχει υπηρεσία οικολογικής οδήγησης που αυξάνει το εύρος κίνησης στα 225 χιλιόμετρα σε ταξίδι εντός και εκτός αστικού ιστού, περιορίζοντας την επιτάχυνση και την τελική ταχύτητα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Το Twingo Electric μπορεί να φορτίσει στο σπίτι και τον χώρο εργασίας ή μέσα από την κατάλληλη υποδομή. Ο οδηγός έχει τρεις επιλογές ανάκτησης ενέργειας από τα φρένα (Β1, Β2, Β3) μέσα από σχετική χρήση του λεβιέ των ταχυτήτων. Η πιο εξελιγμένη επιλογή μετατρέπει το μικρού μεγέθους EV σε αυτοκίνητο που χρειάζεται μόνο γκάζι, μιας και όταν αφήνουμε το πεντάλ φρενάρει από μόνο του και εξασφαλίζει αφενός περισσότερη ενέργεια και αφετέρου άνετη οδηγική εμπειρία εντός πόλης.


 
Τρεις εκδόσεις του ηλεκτρικού Renault Twingo κυκλοφορούν στην αγορά. Πιο αναλυτικά, μπορεί να βρει κανείς τις σειρές Life, Zen και Intens, καθώς και την κορυφαία έκδοση Vibes Limited Edition που έχει αρχικό κόστος 26.450 ευρώ. Η συγκεκριμένη περιλαμβάνει μοναδικές στιλιστικές παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων την νέα απόχρωση Valencia Orange με λευκές πινελιές στην γρίλια, σετ από ζάντες αλουμινίου με πορτοκαλί φινίρισμα επιφάνειας 16 ιντσών και ξεχωριστού σχεδιασμού ρίγες στις πίσω πόρτες. Στο εσωτερικό, η έκδοση Twingo Electric Vibes sports διακρίνεται για τις χρωματιστές ρίγες στο ταμπλό και τα καθίσματα, τα μαρσπιέ του αυτοκινήτου, και τα πατάκια οδηγού και επιβατών. Εντυπωσιακή κρίνεται και η διαμόρφωση του λεβιέ ταχυτήτων που είναι σχετικά υπερυψωμένος.

Το Twingo Electric κυκλοφορεί, όπως τονίστηκε, ήδη στην γαλλική και άλλες ευρωπαϊκές αγορές και υπόσχεται φρέσκο design και οικολογική οδήγηση με σημαντική αυτονομία.



 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις