Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέο SUV της Alfa Romeo: Πώς θα ονομάζεται

17/10/2018

Οι πληροφορίες πως η Alfa Romeo βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής ενός δεύτερου μεγαλύτερου SUV από τη Stelvio, έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και καιρό, ωστόσο σήμερα έρχονται στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες αλλά και η ονομασία του επερχόμενου αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού, η ονομασία με την οποία θα παρουσιαστεί το επερχόμενο ιταλικό SUV έχει αποφασιστεί, με τους ανθρώπους της φίρμας να επιλέγουν να βαφτίσουν το μοντέλο τους «Castello», ονομασία εμπνευσμένη από το πέρασμα των Aλπεων Passo di Castello.
 
Από κει και πέρα η νέα Alfa Romeo Castello θα βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα που υποστηρίζει τις Stelvio και Giulia, με τo μήκος του νέου SUV να είναι στα 4,90 μέτρα, ίσως και λίγο περισσότερο, όπως αναφέρουν άλλες πηγές από την Ευρώπη. Οι επιβάτες που μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του θα μπορούν να φτάσουν και τους επτά κάτι που σημαίνει πως θα επωφεληθεί και από ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, είναι πολύ πιθανό το μοντέλο να υιοθετήσει τους κινητήρες της Stelvio, με μια μικρή διαφοροποίηση όμως. Αυτή έγκειται στην πρόθεση των Ιταλών να τοποθετήσουν ηλεκτρικό δίκτυο 48 Volt στο νέο SUV. Στόχος είναι να βρεθεί η «Castello» στο πιο επίκαιρο επίπεδο της τεχνολογίας και το 48βολτο δίκτυο θα εξυπηρετεί κυρίως την τοποθέτηση ενός ηλεκτρικού υπερσυμπιεστή. Με σχεδόν εξαφανισμένη την υστέρηση, η Alfa εκτιμάται ότι θα δώσει πολύ δυνατές προτάσεις στην αγορά, με σημείο εκκίνησης τους 350-400 ίππους για τα 2,0 λίτρα! Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε πως πιθανή είναι και μία plu-in υβριδική έκδοση.
 
Σύμφωνα με τις φήμες που έχουν υπάρξει, η νέα Alfa Romeo Castello αναμένεται να έρθει  στο τέλος του 2019 ή στις αρχές του 2020, ενώ αναμένεται να πωληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις