Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Νέο VW Golf TGI φιλικό στο περιβάλλον

22/10/2020

Το νέο VW Golf TGI συνδυάζει χαμηλές εκπομπές ρύπων, πολύ καλή κατανάλωση και ικανοποιητικές επιδόσεις χάρη στον TSI κινητήρα 130 ίππων.

To VW Golf 8ης γενιάς είναι διαθέσιμο με μεγάλη γκάμα κινητήρων. Οι διαθέσιμες εκδόσεις προσφέρονται τόσο με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου όσο και με υβριδικούς.

Τα τελευταία χρόνια, η γερμανική εταιρεία διαθέτει το αυτοκίνητο και με επιλογή καυσίμου το φυσικό αέριο (CNG), ονομάζοντας τα μοντέλα αυτά TGI, και πλέον εξοπλίζει και την νέα γενιά του Golf με αυτή την φιλική προς το περιβάλλον έκδοση, η οποία έχει αυτονομία με αποκλειστική χρήση του CNG περίπου τα 400 χιλιόμετρα σε κύκλο WLTP.

Η VW θεωρεί πως η κίνηση με φυσικό αέριο αποτελεί πλεονέκτημα για πολλούς οδηγούς σε αρκετές χώρες και θα διαθέτει τον κινητήρα αυτόν τόσο στα πεντάθυρα μοντέλα του Golf , όσο και στις wagon εκδοχές.

Το Golf TGI έχει δεξαμενή 115 λίτρων για το φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει και ρεζερβουάρ βενζίνης 9 λίτρων, και ο TSI κινητήρας 1500 κυβικών και 130 ίππων θεωρείται τόσο αποδοτικός όσο και φιλικός προς το περιβάλλον, αφού η κατανάλωση φυσικού αερίου κυμαίνεται στα χαμηλά νούμερα μεταξύ 4,3 και 4,1 kg/100km, με την εκπομπή CO2 να βρίσκεται μεταξύ 117 και 111 gm/km.


 
Παραδόξως, ενώ οι τιμές αυτές είναι πολύ χαμηλές, είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από αυτές του προκατόχου του, το οποίο εξέπεμπε 98-95gm/km CO2 και είχε κατά 22 χιλιόμετρα μεγαλύτερη αυτονομία. Μικρό το κακό θεωρούμε, εξάλλου όποιος έχει ανάγκη από μεγαλύτερο εύρος κίνησης αποκλειστικά με CNG,  τότε ο όμιλος VW προσφέρει και το Octavia G-TEC, το οποίο έχει εμβέλεια 500 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, όταν ο κινητήρας δουλεύει με φυσικό αέριο εκπέμπει 25% χαμηλότερους ρύπους σε σχέση με τη βενζίνη, ενώ ο ανεφοδιασμός με βιομεθάνιο και e-gas έχει ως αποτέλεσμα την ακόμα καλύτερη εξισορρόπηση εκπομπών ρύπων.
«Το φυσικό αέριο γενικά εκπέμπει χαμηλότερους ρύπους από τη βενζίνη και το πετρέλαιο όταν αναφλέγεται και ως αποτέλεσμα τα καυσαέρια περιέχουν σημαντικά χαμηλότερο μονοξείδιο του άνθρακα και οξείδια του αζώτου (NOx), ενώ το ποσοστό αιθάλης ή σωματιδίων είναι μηδαμινό», δήλωσε η VW.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις