Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Φουλ ανανεωμένο το εσωτερικό του VW Tiguan, με έντονο το τεχνολογικό στοιχείο
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Φουλ ανανεωμένο το εσωτερικό του VW Tiguan, με έντονο το τεχνολογικό στοιχείο

Διαβάστηκε από 6902 αναγνώστες - 11/4/2024

Το εσωτερικό του νέου VW Tiguan είναι πλήρως αναβαθμισμένο, με το ψηφιακό στοιχείο να κυριαρχεί. Την προσοχή σου τραβά ευθύς εξαρχής η μεγάλη οθόνη 12,9 ιντσών (προαιρετικά 15 ιντσών) που δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό, μέσω της οποίας γίνεται ο χειρισμός του συστήματος infotainment, του κλιματισμού και όλων των λειτουργιών του αυτοκινήτου, με τους φυσικούς διακόπτες να απουσιάζουν, κάτι με το οποίο ήμασταν γνώριμοι και από την τρέχουσα γενιά του Golf.
Το μενού του infotainment έχει βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν, χάρη στην τοποθέτηση συντομεύσεων στα επάνω και κάτω μέρη της οθόνης, παρόλα αυτά απαιτείται ένας χρόνος εξοικείωσης.
Η μπάρα αφής κάτω από την οθόνη, στοιχείο που βρίσκουμε επίσης στο Golf και όλα τα ID μοντέλα, είναι πλέον φωτιζόμενη για ευκολότερη χρήση τη νύχτα.
 
Αυτό που είναι νέο και καλοδεχούμενο είναι η επιστροφή των «κλασσικών» κουμπιών στο τιμόνι, τα οποία είναι αρκετά πιο εύκολα στη χρήση από τα αντίστοιχα αφής και αυξάνουν την πρακτικότητα. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του standard ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών.



Όλα τα VW Tiguan, ανεξαρτήτως κινητήρα, διαθέτουν DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι σχεδιαστές τοποθέτησαν το μοχλό αλλαγής σχέσεων στην κολώνα του τιμονιού, επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία επιπλέον αποθηκευτικών χώρων στην κεντρική κονσόλα. Αξίζει να αναφέρουμε πως στο κέντρο αυτής βρίσκεται ένας περιστροφικός διακόπτης μέσω του οποίου μπορούμε να επιλέξουμε την ένταση του ηχοσυστήματος, τα οδηγικά προφίλ και το χρώμα του ατμοσφαιρικού φωτισμού. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι από το πάνω ράφι, είναι μαλακά στην αφή και έχουν προσεγμένο φινίρισμα, στοχεύοντας στον premium ανταγωνισμό.
 
Βελτίωση υπάρχει και στον τομέα των χώρων, με τον όγκο του πορτ-μπαγκάζ να έχει αυξηθεί κατά 37 λίτρα και πλέον να αγγίζει τα 652 λίτρα. Τα καθίσματα είναι τοποθετημένα χαμηλότερα, και ως εκ τούτου υπάρχει αύξηση στον «αέρα» για τα κεφάλια των εμπρός και πίσω επιβατών, με τον χώρο για τα γόνατα των πίσω να είναι παραπάνω από επαρκής για ενήλικες ύψους 1,75 μέτρων.

Σελ.
1
Νέο VW Tiguan: Το οδηγήσαμε στην Ορεινή Αρκαδία
Σελ.
2
Με δυναμική και ταυτόχρονα κομψή εμφάνιση το νέο VW Tiguan
Σελ.
3
Φουλ ανανεωμένο το εσωτερικό του VW Tiguan, με έντονο το τεχνολογικό στοιχείο
Σελ.
4
Με ήπια υβριδικούς κινητήρες, plug-in hybrid και diesel εκδόσεις το νέο VW Tiguan
Σελ.
5
Στο δρόμο το VW Tiguan είναι άνετο, στιβαρό και έχει υψηλή ποιότητα κύλισης
Σελ.
6
Η τιμή του νέου VW Tiguan ξεκινά από τα 34.300 ευρώ