Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Στο δρόμο το VW Tiguan είναι άνετο, στιβαρό και έχει υψηλή ποιότητα κύλισης
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στο δρόμο το VW Tiguan είναι άνετο, στιβαρό και έχει υψηλή ποιότητα κύλισης

Διαβάστηκε από 6900 αναγνώστες - 11/4/2024

Μας δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσουμε το VW Tiguan στον αυτοκινητόδρομο, σε επαρχιακό δίκτυο, καθώς και στις «σφιχτές» διαδρομές της Ορεινής Αρκαδίας. Το SUV ανταποκρίθηκε πολύ καλά σε όλες τις συνθήκες, δείχνοντας το μέρος του «Ιγκουάνα» της ονομασίας του, το οποίο είναι γνωστό για την ευκινησία και την προσαρμοστικότητά του.
Η ποιότητα κύλισης είναι υψηλή ανεξαρτήτως τερέν και η πολύ καλή ηχομόνωση κρατά εκτός τους ενοχλητικούς θορύβους του περιβάλλοντος, αλλά και τον ήχο του κινητήρα, σε βαθμό που πιάνεις τον εαυτό σου να κινείται αρκετά πιο γρήγορα από όσο νόμιζες.
Η ανάρτηση (γόνατα Mc Pherson εμπρός και ανεξάρτητη τεσσάρων συνδέσμων πίσω) απορροφά εξαιρετικά τους κραδασμούς και τις κακοτεχνίες του δρόμου και ταυτόχρονα περιορίζει τις κλίσεις του αμαξώματος. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της VW, η γεωμετρία του πίσω άξονα είναι βελτιωμένη και προσδίδει μεγαλύτερη σταθερότητα στις στροφές, κάτι που διαπιστώσαμε στην πράξη στις «στριφτερές» διαδρομές στο Μαίναλο. Στο ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο το μοντέλο είναι ιδιαίτερα στιβαρό και ευθύβολο, ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες. Τα φρένα είναι ισχυρά και η συνολική αίσθηση προσφέρει σιγουριά στον οδηγό για να κινηθεί σβέλτα με ασφάλεια.
 


Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο κινητήρας των οχημάτων δοκιμής είναι ο 1.500αρης eTSI των 150 ίππων. Το μοτέρ είναι ελαστικό με μπόλικη ροπή από της χαμηλές στροφές, και είναι ικανό να επιταχύνει με άνεση το Tiguan. Περνώντας στην κατανάλωση, με πολλή «πίεση» είδαμε 9 λτ/100 χλμ, επομένως θεωρούμε πως χωρίς μεγάλη προσπάθεια η κατανάλωση μπορεί να πέσει κάτω από τα 8 λτ/100 χλμ. Περισσότερα σε αυτό τον τομέα θα δούμε όταν δοκιμάσουμε αναλυτικά και μετρήσουμε το νέο VW Tiguan.

Σελ.
1
Νέο VW Tiguan: Το οδηγήσαμε στην Ορεινή Αρκαδία
Σελ.
2
Με δυναμική και ταυτόχρονα κομψή εμφάνιση το νέο VW Tiguan
Σελ.
3
Φουλ ανανεωμένο το εσωτερικό του VW Tiguan, με έντονο το τεχνολογικό στοιχείο
Σελ.
4
Με ήπια υβριδικούς κινητήρες, plug-in hybrid και diesel εκδόσεις το νέο VW Tiguan
Σελ.
5
Στο δρόμο το VW Tiguan είναι άνετο, στιβαρό και έχει υψηλή ποιότητα κύλισης
Σελ.
6
Η τιμή του νέου VW Tiguan ξεκινά από τα 34.300 ευρώ