Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

To νέο μελλοντικό ηλεκτρικό crossover.

Tο teaser του επερχόμενου E-tron Sportback.

Νέο ηλεκτρικό crossover απο Audi

10/1/2019

H Audi παρουσιάζει μέσω teaser τα νέα της ηλεκτρικά μοντέλα. Του νέου ηλεκτρικού crossover και του επερχόμενου E-tron Sportback.

Η Audi λάνσαρε το E-tron στην Ολλανδία και στο πλαίσιο αυτό προχώρησε ένα βήμα παραπέρα γνωστοποιώντας μέσω εικόνων teaser τι μας επιφυλάσσει για το μέλλον. Συγκεκριμένα η γερμανική εταιρεία μας έδωσε μία «γεύση» για ένα νέο ηλεκτρικό crossover, αλλά και για το επερχόμενο E-tron Sportback.
 
Ξεκινώντας από την εικόνα του νέου ηλεκτρικού crossover, αν και δεν είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική δείχνει ότι το concept θα έχει μία δυναμική εμφάνιση, με τους μεγάλους αεραγωγούς να χαρακτηρίζουν το εμπρόσθιο μέρος. Επιπλέον φαίνεται πως το πρωτότυπο διαθέτει λεπτούς LED προβολείς, μεγάλες ζάντες, αλλά και μια δυναμική σχεδιαστική γραμμή που φαίνεται στους ώμους.

Λίγα είναι γνωστά για το μοντέλο, αλλά ο επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, Andreas Mindt, ανέφερε πως με βάση το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα κατασκευαστεί ένα μοντέλο παραγωγής που θα πωληθεί σε μεγαλύτερο αριθμό από τα E-tron και E-tron GT. Επίσης σημείωσε πως το concept είναι πολύ πιθανό να βασιστεί στην πλατφόρμα MEB και θα κάνει τα επίσημα αποκαλυπτήριά του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.
 
Εκτός από το νέο πρωτότυπο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ολλανδικά μέσα,  ο Mindt επιβεβαίωσε πως το μοντέλο παραγωγής τους E-tron Sportback θα μας συστηθεί αργότερα μέσα στο χρόνο. Το μοντέλο αναμένεται να χρησιμοποιήσει το ίδιο σύστημα κίνησης με το απλό E-tron το οποίο διαθέτει ένα πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου 95 kWh που τροφοδοτεί δύο ηλεκτρικούς κινητήρες οι οποίοι αναπτύσσουν συνδυασμένη ισχύ μέχρι 407 PS και 664 Nm ροπής.
 
Τέλος σε σχετικές ειδήσεις, υπάρχει η επιβεβαίωση από την πλευρά του διευθύνοντα συμβούλου της Audi, Bram Schot πως το πρωτότυπο PB18 E-tron θα κατασκευαστεί ως μοντέλο παραγωγής μόλις σε 50 μονάδες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις