Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Νέο μικρό όχημα πόλης από την Toyota

Διαβάστηκε από 6459 αναγνώστες - 28/12/2020

Το Toyota C+Pod είναι ένα διθέσιο όχημα πόλης με αυτονομία 150km και διαστάσεις μικρότερες από του Smart ForTwo, το οποίο εξελίχθηκε με σκοπό την αστική χρήση.

Η Toyota ξεκίνησε τη διάθεση του νέου C+Pod στην αγορά της Ιαπωνίας. Το νέο διθέσιο μοντέλο, βασίζεται στο concept Ultra-Compact BEV που παρουσιάστηκε το 2019 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Tokyo, έχει πολύ μικρές διαστάσεις και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.



Πιο συγκεκριμένα, το όχημα είναι στενότερο και πιο κοντό από το Smart ForTwo, αφού έχει 2,49m μήκος, 1,29m πλάτος και 1,55m ύψος. Το βάρος του είναι μόλις 690kg, χάρη στα πλαστικά εξαρτήματα που έχει το εξωτερικό του. Διαθέτει χώρο για 2 άτομα και λίγες αποσκευές πίσω από τα καθίσματα.
Ο κινητήρας του Toyota C+Pod είναι ηλεκτρικός, ισχύος 12,3 ίππων και 56Nm ροπής. Παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 9,06kWh, η οποία έχει αυτονομία 150km με μία φόρτιση. Η τελική ταχύτητα του μικρού μοντέλου είναι 60km/h, και η κίνηση πηγαίνει στους πίσω τροχούς.


 
Το νέο Toyota πωλείται ήδη στην Ιαπωνία με τιμή που αναλογεί σε 13.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αν θα το εξάγει και σε άλλες χώρες. Παρόλα αυτά, δήλωσε πως το C+Pod θα πωληθεί εκτός από ιδιώτες και σε «εταιρικούς χρήστες, τοπικές κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς που διερευνούν νέες επιλογές για την προώθηση της διάδοσης των BEV οχημάτων».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις