Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Νέο, μοντέρνο Lada Niva Travel!

22/12/2020

Ξεκίνησε η παραγωγή του καινούριου Lada Niva Travel, του νέου μοντέλου που έχει μοντέρνα εμφάνιση και ιδιαίτερα σκληροτράχηλο χαρακτήρα, ο οποίος τονίζεται από τη μόνιμη τετρακίνηση και το εργοστασιακό snorkel που διαθέτει.

Η Lada ξεκίνησε την παραγωγή του νέου της μοντέλου, το οποίο συνεχίζει την ιστορική ονομασία του Niva και λέγεται Niva Travel.
Το αυτοκίνητο είναι ο διάδοχος του Vaz-2123, ενός SUV που από το 2003 και έπειτα ονομαζόταν Chevrolet Niva, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της AutoVAZ με την GM, η οποία έληξε φέτος. Η General Motors, κατείχε το ποσοστό των 50% των μετοχών της ρώσικης αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο πούλησε πίσω στην εταιρεία.

Η AutoVAZ άλλαξε την ονομασία του ανανεωμένου αυτοκινήτου σε Lada Niva Travel, και ξεκίνησε την παραγωγή του μοντέλου από την πιο σκληροτράχηλη έκδοση, η οποία διαθέτει εργοστασιακό snorkel, ελαστικά εκτός δρόμου και πλαστικά προστατευτικά στις πόρτες και τα φτερά. Εκτός αυτού, το όχημα διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση.



Ο σχεδιασμός του Niva Travel είναι μοντέρνος, και διαθέτει μια μεγάλη, τονισμένη μάσκα και φανάρια με καθαρά κρύσταλλα. Το καπό έχει έντονες νευρώσεις, και οι θόλοι είναι πιο τετραγωνισμένοι σε σχέση με το παλαιότερο μοντέλο.
Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα είναι εκσυγχρονισμένα και έχουν τεχνολογία LED, ο επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας δείχνει πως έχει ένα προστατευτικό χαμηλά, ενώ στην πόρτα του χώρου αποσκευών βρίσκεται η καλυμμένη ρεζέρβα.

Δεν έχουμε κάποια εικόνα από το εσωτερικό του νέου Lada Niva Travel, και είναι πιθανόν αυτό να μην διαθέτει πολλές αλλαγές σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Παρομοίως, το μηχανικό σύνολο ενδέχεται να είναι το ίδιο, με έναν κινητήρα 1700 κυβικών απόδοσης 80 ίππων και 127Nm ροπής, ο οποίος θα συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Όπως αναφέρθηκε, η κίνηση θα μεταδίδεται μόνιμα στους 4 τροχούς.

Όσον αφορά το κλασσικό Lada Niva, αυτό έχει μετονομαστεί σε Lada Niva 4x4 και συνεχίζει να διατίθεται. Το 2018 είχαμε δει το concept Lada 4x4 Vision, το οποίο μας έδειχνε πώς θα είναι ο διάδοχος του ιστορικού αυτοκινήτου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε εικόνα για κάποιο μοντέλο παραγωγής.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις