Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το Ford Mondeo σε δοκιμή αυτόνομης οδήγησης.

Νέο πλάνο από την Ford

22/1/2019

Αλλάζουν για την Ford τα σχέδια της ανάπτυξης αυτόνομης οδήγησης. Δείτε το λόγο.

Tην απόφαση της να αλλάξει την στρατηγική που εφάρμοζε μέχρι τώρα στον τομέα της ανάπτυξης συστημάτων αυτόνομης οδήγησης έχει πάρει η Ford, σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατόπεδο της μάρκας και δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών.

Πριν από περίπου τρία χρόνια, η μάρκα είχε ανακοινώνει πως δεν θα συνεχίσει την έρευνα για συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 αλλά θα επικεντρωθεί στο να κάνει ένα μεγάλο άλμα και να αρχίσει να αναπτύσσει συστήματα επιπέδου 4, με την Ford να ισχυρίζεται πως αυτή η κίνησή της θα της δώσει το προβάδισμα σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων.

Νέα στοιχεία που έρχονται όμως, τώρα στο φως αποκαλύπτουν πως η Ford αποφάσισε να μην παρακάμψει το επίπεδο 3. Η Marcy Klevorn, πρόεδρος της Ford στο τομέα δήλωσε: «To να κάνουμε μικρά βήματα είναι πιο πρακτικό. Πιστεύω πως έτσι οι άνθρωποι εξοικειώνονται πιο εύκολα και η αποδοχή μεγαλώνει. Είναι σημαντικό να κάνουμε τους ανθρώπους να συνηθίσουν την ύπαρξη τέτοιων συστημάτων αυτόνομης τεχνολογίας. Αν πας κατευθείαν στο υψηλότερο επίπεδο, η προσαρμογή θα είναι πολύ δύσκολη και δεν θα ξέρεις πως οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα συστήματα αυτά. Κάνοντας άλματα δεν μαθαίνεις όλα αυτά που χρειάζεται».

Πολλοί ειδικοί στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας πιστεύουν πως η Ford βρίσκεται πίσω στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης από εταιρείες όπως η General Motors και η Waymo, ωστόσο η Klevorn τονίζει: «Υπάρχουν πολλές φήμες και κουτσομπολιά. Πιστεύω πως το 2019 θα είναι ένα έτος στο οποίο θα κάνουμε πολλά πράγματα πραγματικότητα».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις