Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέο Hyundai Kona 141 PS (+video)

4/6/2019

Η Hyundai παρουσίασε το Kona σε υβριδική έκδοση, με πλήρως αναβαθμισμένο σύστημα infotainment και οθόνη αφής 10,25 ιντσών στο ταμπλό..

Μετά το ηλεκτρικό Hyundai Kona, οι Κορεάτες λανσάρουν και την υβριδική έκδοση του μικρού SUV τους, το οποίο χαρακτηρίζεται εκτός των άλλων από ξεχωριστές επιλογές που αυξάνουν τα επίπεδα εξατομίκευσης, αλλά και hi-tech στοιχεία στην καμπίνα. Αρχικά, σε ό,τι αφορά το αισθητικό κομμάτι εξωτερικά, δεν παρατηρούνται αλλαγές, εκτός του λογότυπου hybrid που κοσμεί το πίσω μέρος. Από εκεί και έπειτα, υπάρχει μια ξεχωριστή παλέτα 26 χρωμάτων για το υβριδικό SUV της Hyundai, ενώ δίνεται η δυνατότητα επιλογής bi-tone αμαξώματος.



Στο κύριο μέρος, το υβριδικό Hyundai Kona κρύβει κάτω από το κάπο του τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό GDI βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λτ., που αποδίδει 105 ίππους στις 5.700 σ.α.λ. και 147 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ., καθώς επίσης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ μέγιστης ισχύος 43,5 ίππων με 170 Nm ροπής. Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συνόλου ορίζεται στα 141 άλογα, με τη ροπή να αγγίζει έως και τα 265 Nm, ενώ πηγή ενέργειας αποτελεί ένα πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,56 kWh, που προσφέρει, σύμφωνα με την εταιρεία βέλτιστη απόδοση και ταχύτατη ανάκτηση ενέργειας.



Υπεύθυνο για τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρόσθιους τροχούς είναι το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων της μάρκας, ενώ το φρενάρισμα αναλαμβάνουν τα εμπρός και πίσω δισκόφρενα διαμέτερου 305 χλστ. και 284 χλστ. αντίστοιχα. 
 

Όσον αφορά στις επιδόσεις του υβριδικού Hyundai Kona, σίγουρα δε βάζει φωτιά στην άσφαλτο με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 11,2 δλ. ωστόσο, ως υβριδικό διατηρεί εξαιρετικά χαμηλά τα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου, με το κορεατικό στρατόπεδο να υπόσχεται 3,9 λτ./100 χλμ..



Παράλληλα με τον «πράσινο» χαρακτήρα, το Kona hybrid προβάλλει και υψηλότερο τεχνολογικό υπόβαθρο από τα «αδέλφια» του. Και αυτό γιατί, το υβρδικό SUV έχει στη φαρέτρα του προαιρετικά το νέο σύστημα διασυνδεσιμότητας Blue Link, που χρησιμοποιεί τηλεματική τεχνολογία και επιτρέπει στον κάτοχο να χρησιμοποιήσει το smartphone του ως κλειδί, μέσω εφαρμογής. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της οθόνης αφής 10,25 ιντσών στην καμπίνα, που εκτός του infotainment προβάλλει και το προαιρετικό σύστημα Audio Video Navigation, ενώ παρέχει και υπηρεσίες Hyundai Live, δηλαδή πληροφορίες για τον καιρό, την κίνηση, τις κάμερες κ.λπ. (σ.σ. η μάρκα αναφέρει πως τα 5 πρώτα χρόνια δίδεται δωρεάν η υπηρεσία αυτή). Στη μεγάλη οθόνη, επίσης, προβάλλεται και το σύστημα ECO-Driving Assist System (ECO-DAS), δηλαδή ένα σύστημα υποβοήθησης για μέγιση οικονομία στην οδήγηση.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις