Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο Βρετανός Sam Bird έχει συμμετάσχει και στους 40 αγώνες της Formula E που έχουν γίνει έως σήμερα, αντιστάθηκε στην πίεση του Lucas di Grassi ο οποίος φτάνοντας στους τελευταίους γύρους του αγώνα είχε πλησιάσει αρκετά.

Νίκη DS στο e-Prix της Ρώμης

20/4/2018

Μια ιστορική νίκη σημείωσε ο Sam Bird με την Ομάδα της DS Virgin Racing, στον εναρκτήριο αγώνα της Formula E στη Ρώμη.

Αποτέλεσε την 7η νίκη της Ομάδας μέχρι στιγμής, η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τόσο στην κατάταξη των οδηγών, όσο και σε αυτή των ομάδων - κατασκευαστών! Με τη νίκη αυτή, η DS Automobiles, αδιαμφισβήτητα εξαργυρώνει την τεχνογνωσία της στην ηλεκτροκίνηση και καινοτομεί με πρωτοποριακές τεχνολογίες και νέες σχεδιαστικές γραμμές, προσφέροντας κομψότητα και κορυφαία ποιότητα φινιρίσματος που ανταποκρίνεται στις υψηλότερες απαιτήσεις.

Ο Βρετανός Sam Bird έχει συμμετάσχει και στους 40 αγώνες της Formula E που έχουν γίνει έως σήμερα, αντιστάθηκε στην πίεση του Lucas di Grassi ο οποίος φτάνοντας στους τελευταίους γύρους του αγώνα είχε πλησιάσει αρκετά. Ο Felix Rosenqvist που ξεκίνησε από την pole position ενώ είχε τον έλεγχο του αγώνα, εγκατέλειψε με πρόβλημα στην ανάρτηση του πίσω αριστερού τροχού του μονοθεσίου του και ο Sam Bird βρέθηκε στην πρώτη θέση την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Με τη θέα ενός καταπληκτικού πλήθους 30.000 θεατών, ο Bird που ήταν ταχύτατος σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου, κατέκτησε τη νίκη. Από τα δοκιμαστικά φάνηκε πως ο Sam Bird είχε τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει, σε αμφότερες τις κατατακτήριες δοκιμές πραγματοποιώντας με σχετική άνεση το δεύτερο χρόνο - που του εξασφάλιζε και στους δύο αγώνες την εκκίνηση από την πρώτη σειρά.

Ο Alex Tai, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας DS Virgin Racing, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του Sam Bird αλλά και την εξαιρετική λειτουργία της ομάδας, ενώ παράλληλα τόνισε τη σκληρή δουλειά που γίνεται από όλους για να βρίσκεται πάντα η DS Virgin Racing στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Ο επικεφαλής της DS Performance, Xavier Mastelan, από την πλευρά του τόνισε πως η χαρά του για τις επιτυχίες της ομάδας, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όσο αυξάνεται και η απήχηση των αγώνων της Formula E στο κοινό του motorsport παγκοσμίως.

Ο επόμενος αγώνας της Formula E – είναι ο 8ος γύρος - θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 28 Απριλίου και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε την ομάδα της DS Virgin Racing σε μια μάχη «εντός έδρας».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις