Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Nissan LEAF: Διαδρομή Πολωνία - Ιαπωνία

29/8/2018

Το νέο Nissan LEAF συμμετείχε σε μια διηπειρωτική περιπέτεια μήκους 16.000 χιλιομέτρων στη διαδρομή από Πολωνία μέχρι Ιαπωνία.

Μετά από διαδρομή 16.000 χιλιομέτρων, ο πολικός εξερευνητής Marek Kaminski έφθασε στην Ιαπωνία, έχοντας ξεκινήσει τρεις μήνες νωρίτερα από την Πολωνία, την “εκστρατεία” του με την ονομασία #NoTraceExpedition οδηγώντας το αμιγώς ηλεκτροκίνητο νέο Nissan LEAF. Η εκστρατεία του #NoTraceExpedition, καταδεικνύει τη σκοπιμότητα ενός ταξιδιού με μηδενικές εκπομπές ρύπων με ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και θέτει το παράδειγμα για εκείνους τους εξερευνητές που επιθυμούν να επισκεφθούν τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη, χωρίς να βλάψουν το περιβάλλον.
 
Το φιλικό προς το περιβάλλον ταξίδι του Marek, είχε ως αφετηρία το Zakopane της Πολωνίας και μέσω οκτώ χωρών σε δύο ηπείρους, αλλά και με πλήθος διαφορετικών συνθηκών οδήγησης σε Λιθουανία, Λευκορωσία, Ρωσία, Μογγολία, Κίνα και Νότια Κορέα, κατάφερε να φτάσει στον τελικό προορισμό του, το Τόκιο. Αν και ο Marek μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος που έχει περάσει από τον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο μέσα στο ίδιο έτος, η αποστολή του με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο θα του μείνει, σύμφωνα με ισχυρισμούς των ανθρώπων της μάρκας, εξίσου αξέχαστη. Μεταξύ των περιπετειών του Marek, αξιοσημείωτες είναι οι παρακάμψεις κατά μήκος των χωματόδρομων της  Μογγολίας, όπως και κάποιες “πατέντες” φόρτισης στη Ρωσία.
 
Σημειώνουμε, μάλιστα, πως ο Marek θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής από το Τόκιο στην Πολωνία, πίσω από το τιμόνι του ίδιου αυτοκινήτου διαγράφοντας αντίστοιχη πορεία. Έπειτα, στην προσπάθειά του να αμφισβητήσει τους μύθους γύρω από το βιώσιμο ταξίδι, ο Marek βλέπει στο νέο LEAF τον τέλειο συνεργάτη σε αυτή την μοναδική αποστολή. Το αυτοκίνητο παράγει μηδενικές εκπομπές ρύπων και προσφέρει πλήθος καινοτόμων χαρακτηριστικών, όπως το ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης  ProPILOT  και το e-Pedal  της Nissan, κάνοντας τα ταξίδια πραγματικά ξεκούραστα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ίδιου.
 
Πιο συγκεκριμένα ο εξερευνητής σχολίασε: «Για μένα αυτό το ταξίδι δεν είχε ως μοναδικό σκοπό να φτάσω στον προορισμό μου. Είναι επίσης η αρχή για να κάνουμε μια απλή, αλλά σπουδαία αλλαγή, για να στρέψουμε το βλέμμα μας στη βιωσιμότητα. Είτε βρισκόμουν στην άγρια φύση της Ρωσίας, ή στα απομακρυσμένα μονοπάτια της Μογγολίας και στους πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο, το LEAF υπήρξε για μένα ένας αξιόπιστος συνεργάτης, καθ` όλη τη διαδρομή. Το αυτοκίνητο και ο εξοπλισμός του, όπως το ProPILOT, ήταν εντυπωσιακά ικανά σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης, όπου ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές με μηδαμινές υποδομές φόρτισης, καταφέραμε να είμαστε συνεχώς εν κινήσει».
  
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990 ευρώ στη «βασική» έκδοση Acenta, η οποία διαθέτει υπερπλούσιο εξοπλισμό και μεταξύ άλλων προσφέρει intelligent cruise control, λειτουργία e-pedal, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, προβολείς ομίχλης, 6 αερόσακους, αιθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες 16 ιντσών, φίμε τζάμια, δερμάτινο τιμόνι, όπως επίσης και σύστημα infotainment Nissan Connect EV με οθόνη αφής 7 ιντσών και όλες τις δυνατότητες διασυνδεσιμότητας (Bluetooth, USB, Aux, Android Auto και Apple CarPlay).

Στιγμιότυπα από το συναρπαστικό ταξίδι μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις