Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κάτι παραπάνω από μια πίστα που χρησιμοποιείται απλά για να επιτευχθούν κάποιοι χρόνοι είναι αυτή του Nurburgring για την BMW.

Nurburgring: Το εξελικτήριο της BMW

19/10/2018

Κάτι παραπάνω από μια πίστα που χρησιμοποιείται απλά για να επιτευχθούν κάποιοι χρόνοι είναι αυτή του Nurburgring για την BMW.

Με αυτά τα λόγια απάντησε ο επικεφαλής τους τμήματος εξέλιξης της BMW, Peter Langen,  απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες BMW Σειρά 3 και 8 αλλά και τη Z4, οι οποίες έχουν δοκιμαστεί, όπως και τα άλλα μοντέλα των «βαυαρών», στην «πράσινη κόλαση».  
 
Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άντρας της φίρμας τόνισε πως η μορφολογία της πίστας που έχει πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά (ευθείες, στροφές, κατηφορικές και ανηφορικές διαδρομές) αλλά και το γεγονός πως τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποι που οδηγούν τα αυτοκίνητα τη γνωρίζουν πολύ καλά, εξασφαλίζει πως μπορούν να πάρουν το 100% από κάθε μοντέλο και να το βελτιώσουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν θέσει.

Ωστόσο παραδέχτηκε πως η πίστα δεν παύει να είναι ένα σημείο αναφοράς για την ταχύτητα και τον χρόνο που καταγράφουν σε ένα πέρασμα τα αυτοκίνητα, με τη BMW να έχει πρόσφατα αποκαλύψει πως ο χρόνος που έκανε η νέα Ζ4 ήταν καλύτερος από αυτόν της Μ2.
 
Ολοκληρώνοντας, ο Langen κατέληξε πως για εκείνον το σημαντικότερο που προσφέρει το Nurburgring δεν είναι το να πετύχει κάποιο καλό χρόνο, αλλά ότι δίνεται η δυνατότητα μέσω της πίστας να επικεντρώσει την προσοχή του στις ικανότητες του αυτοκινήτου, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην εξέλιξή του.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις