Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο Sergio Marchionne και τα γρανάζια της Αυτοκίνησης

26/4/2019

Ενδιαφέρουσες πτυχές από την πορεία του αείμνηστου Sergio Marchionne στην προεδρία της Fiat Chrysler Automobiles, αποκαλύπτει το βιβλίο το οποίο εκδόθηκε στην Ιταλία και συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο δημοσιογράφος, Tommaso Ebhardt, ο οποίος αποτελεί τον επί χρόνια ρεπόρτερ του Bloomberg που είναι επιφορτισμένος με το ρεπορτάζ της Fiat.
 
Αρκετές από τις σελίδες του βιβλίου αναφέρονται στο σοβαρό πρόβλημα υγείας του Sergio Marchionne, το οποίο λίγοι γνώριζαν. «Ο πρόεδρος της Fiat Chrysler Automobiles, John Elkann το περασμένο καλοκαίρι δεν ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε  ο Marchionne, παρά μόνο λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει» αναφέρει το βιβλίο.



Παράλληλα υποστηρίζει πως την πρώτη φορά που ο Elkann πήγε στο νοσοκομείο της Ζυρίχης να επισκεφτεί τον Marchionne οι γιατροί δεν του επέστρεψαν την είσοδο στην μονάδα εντατικής θεραπείας που νοσηλεύονταν ο πρώην CEO της FCA, επικαλούμενοι την ιδιωτικότητα του ασθενούς. Παράλληλα λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου, όταν ξαναπήγε στο νοσοκομείο συναντήθηκε με την σύντροφο του Marchionne, Manuela Battezzato, όπου και πληροφορήθηκε πως δεν θα επέστρεφε ποτέ στη θέση του.
 
Το βιβλίο επιπλέον αναφέρει πολλές λεπτομέρειες, όπως την επιθυμία του Marchionne για συγχώνευση με τη General Motors, για την οποία είχε κανονίσει πρόταση ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2015, ωστόσο η συμφωνία δεν προχώρησε ποτέ. Παράλληλα αναφέρει πως μετά το σκάνδαλο Dieselgate, ο Marchionne προσπάθησε να επέλθει συγχώνευση με τις αμερικανικές επιχειρήσεις της Volkswagen. Το σχέδιο ονομάστηκε Wulf Project, όμως ούτε και αυτό προχώρησε.  
Τέλος αναφέρει πως συζητήσεις για συγχώνευση έγιναν και με τον όμιλο PSA, ωστόσο όταν ο νέος CEO της PSA, Carlos Tavares, ενδιαφέρθηκε να συζητήσει για μια συμφωνία τότε ο Marchionne είχε χάσει το ενδιαφέρον.   
Ο Sergio Marchionne έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιουλίου 2018.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις