Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που μπορεί κανείς να βρει στη νέα Mercedes GLE, είναι και το νέο σύστημα ανάρτησης E-Active Body Control.

Ο χορός της Mercedes GLE (+vid)

14/11/2018

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που μπορεί κανείς να βρει στη νέα Mercedes GLE, είναι και το νέο σύστημα ανάρτησης E-Active Body Control, το οποίο κυριολεκτικά μπορεί να κάνει το γερμανικό SUV να χορέψει.

Σύμφωνα με τη Mercedes η εν λόγω τεχνολογία, είναι το πρώτο σύστημα ανάρτησης στην αγορά που μπορεί να ελέγξει μεμονωμένα τις δυνάμεις στα ελατήρια και τα αμορτισέρ σε κάθε τροχό. Το προαιρετικό E-Active Body Control διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 βολτ και συνδυάζεται με την πρόσφατα εξελιγμένη αερανάρτηση Airmatic  που εξοπλίζεται η GLE.
 
Από κει και πέρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του νέου συστήματος είναι το free-driving mode.  Πρόκειται για μία λειτουργία, η οποία έχει τη δυνατότητα όταν το μοντέλο βρεθεί σε κάποια off-road διαδρομή να προσαρμόζει αυτόματα την ανάρτηση ανάλογα με τη μορφολογία του εδάφους. Έτσι βελτιώνοντας την πρόσφυση βοηθά το μοντέλο να κινηθεί πιο εύκολα και να ολοκληρώσει χωρίς προβλήματα τη διαδρομή.

Επιπλέον ο οδηγός μέσω της οθόνης αφής που βρίσκεται στη καμπίνα, μπορεί να ρυθμίσει το ύψος της ανάρτησης σε κάθε τροχό ξεχωριστά, βοηθώντας έτσι το αυτοκίνητο να πάρει την κατάλληλα στάση ή κλίση προκειμένου να απεγκλωβιστεί στις «παγίδες» που κρύβουν πολλές φορές οι εκτός δρόμου διαδρομές.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το E-Active Body Control βοηθά και την οδήγηση στο δρόμο καθώς σύμφωνα με τη Mercedes έχει τη δυνατότητα να βοηθά στη κλίση του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια στροφών, εξαλείφοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος της φυγόκεντρης δύναμης.
 
Για να δείτε τις ικανότητες του E-Active Body Control αλλά και μία Mercedes GLE να χορεύει ρίχτε μία ματιά στο παρακάτω βίντεο.  
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις