Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πόσο καλό είναι το Opel Astra στη diesel έκδοση των 130 ίππων;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πόσο καλό είναι το Opel Astra στη diesel έκδοση των 130 ίππων;

22/12/2023

Το Opel Astra της τελευταίας γενιάς είναι ένα μοντέλο που ξεχωρίζει από τον σχεδιασμό του, ο οποίος τραβά τα βλέμματα. Εκτός από τις βενζινοκίνητες και plug-in υβριδικές εκδόσεις, το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο και με diesel κινητήρα, κάτι που το κάνει κατάλληλο για αυτούς που αναζητούν ένα πετρελαιοκίνητο οικογενειακό όχημα.
Το συγκεκριμένο Opel Astra εφοδιάζεται με μοτέρ 1,5 λίτρων που αποδίδει 130 άλογα και συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Δοκιμάζουμε την εν λόγω έκδοση και βλέπουμε πόσο καλή είναι η πετρελαιοκίνητη «φύση» του γερμανικού μοντέλου.




Με φουτουριστική εμφάνιση το Opel Astra, που κρύβει ρετρό «πινελιές»

Εμφανισιακά το πετρελαιοκίνητο Opel Astra είναι πανομοιότυπο με τα βενζινοκίνητα «αδέρφια» του. Τα μικρά φώτα εμπρός- πίσω σε συνδυασμό με τις ακμές και τις νευρώσεις που «σπάνε» τις επίπεδες επιφάνειες κάνουν το design του Opel Astra φουτουριστικό.

Στον εμπρόσθιο πρόβολο δεσπόζει το Opel Vizor, δηλαδή η μαύρη μάσκα που περιλαμβάνει στο τελείωμά της τα μακρόστενα φανάρια και δίνει στο μοντέλο μια εσάνς από το Opel Manta A, που κυκλοφόρησε το 1970. Κατά μήκος του καπό «τρέχει» ένα κάθετο νεύρο που αποτίνει επίσης φόρο τιμής στο Manta A και παράλληλα ενισχύει το δυναμισμό του Astra.

Εξερευνώντας κι άλλο το αμάξωμα θα βρούμε επιπλέον ρετρό «πινελιές», όπως τα τρίγωνα πλαίσια στις πίσω πόρτες που θυμίζουν τους αεραγωγούς των Opel Kadett D και E, δηλαδή τους προγόνους του τρέχοντος μοντέλου, κάτι που «παντρεύει» όμορφα το παρελθόν με το μέλλον.

Σελ.
1
Opel Astra diesel: Με πολιτισμένη λειτουργία και χαμηλή κατανάλωση
Σελ.
2
Πόσο καλό είναι το Opel Astra στη diesel έκδοση των 130 ίππων;
Σελ.
3
Το εσωτερικό του Opel Astra έχει τεχνολογικό «αέρα», ευρυχωρία και εργονομία
Σελ.
4
Ο πετρελαιοκινητήρας 130 ίππων του Opel Astra έχει πολιτισμένη λειτουργία
Σελ.
5
Η ποιότητα κύλισης του Opel Astra είναι υψηλή