Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η ποιότητα κύλισης του Opel Astra είναι υψηλή
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η ποιότητα κύλισης του Opel Astra είναι υψηλή

22/12/2023

Στο δρόμο το Opel Astra είναι άνετο, με την ποιότητα κύλισης να είναι εξαιρετική. Αρωγός σε αυτό είναι η πολύ καλή ηχομόνωση της καμπίνας αλλά και η ρύθμιση της ανάρτησης, που αποτελείται από γόνατα MacPherson εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω και απορροφά έντεχνα τις κακοτεχνίες του δρόμου.
Παρά την αυξημένη άνεση που έχει, σε δρόμους με στροφές το Opel Astra αναδεικνύει ένα πιο δυναμικό προφίλ, με τις κλίσεις του αμαξώματος να είναι μικρές και το σύστημα διεύθυνσης να είναι άμεσο και να διαθέτει σωστή πληροφόρηση. Στην καλή οδική συμπεριφορά συμβάλλει και το πλαίσιο που είναι κατά 14% περισσότερο άκαμπτο από την προηγούμενη γενιά.

Σε συνθήκες πίεσης παρατηρείται μια τάση υπερστροφής, με το πίσω μέρος να γίνεται πιο ελαφρύ. Αυτό ωστόσο δεν τρομάζει τον οδηγό, ενώ τα ηλεκτρονικά βοηθήματα έρχονται να «συνετίσουν» κάποιον που θα υπερβάλλει. Τέλος, τα φρένα είναι ισχυρά και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σου για να κινηθείς σβέλτα.
Σε συνθήκες πόλης το Opel Astra είναι αρκετά ευέλικτο, με τον κύκλο στροφής να είναι 10,5 μέτρα.
 
Το πετρελαιοκίνητο μοντέλο είναι διαθέσιμο με τιμή από 31.500 ευρώ για την εισαγωγική έκδοση Edition. Ο βασικός εξοπλισμός είναι αρκετά «φορτωμένος», μιας και περιλαμβάνει LED φανάρια, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση κόπωσης οδηγού, προβολή των σημάτων του Κ.Ο.Κ στον πίνακα οργάνων, προβολείς ομίχλης, cruise control, αυτόματο κλιματισμό, εμπρός- πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικό χειρόφρενο, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός- πίσω, αυτόματη μεγάλη σκάλα και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.




Συμπέρασμα: Το Opel Astra αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση στην κατηγορία του

Το Opel Astra διαθέτει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα, τραβά τα βλέμματα με τον εξωτερικό του σχεδιασμό και εντυπωσιάζει με το μοντέρνο εσωτερικό του. Ο diesel κινητήρας έχει πολιτισμένη λειτουργία και μειώνει τα έξοδα μετακίνησης χάρη στην χαμηλή κατανάλωση που έχει. Αυτό, σε συνδυασμό με την ανάρτηση που ισορροπεί μεταξύ άνεσης και δυναμισμού και την υψηλή ποιότητα κύλισης καθιστά το πετρελαιοκίνητο Opel Astra μια ολοκληρωμένη επιλογή στην κατηγορία των οικογενειακών hatchbacks.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Opel Astra 1,5 diesel 130 PS EAT8
   
Κινητήρας (κ.εκ./κύλινδροι) 1.498/4 σε σειρά
Καύσιμο Πετρέλαιο
Ισχύς (ίπποι) 130/3.750 σ.α.λ
Ροπή (Nm) 300/1.750 σ.α.λ
κιβώτιο/μετάδοση αυτόματο 8 σχέσεων/μπροστά
Start/Stop ΝΑΙ
0-100 χλμ/ώρα (δλ) 10,6
Τελική ταχύτητα (χλμ/ώρα) 209
Κατανάλωση (λτ/100χλμ) 4,8
Εκπομπές C02 (γρ/χλμ) 126
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 422
Τιμή από 31.500 ευρώ

Σελ.
1
Opel Astra diesel: Με πολιτισμένη λειτουργία και χαμηλή κατανάλωση
Σελ.
2
Πόσο καλό είναι το Opel Astra στη diesel έκδοση των 130 ίππων;
Σελ.
3
Το εσωτερικό του Opel Astra έχει τεχνολογικό «αέρα», ευρυχωρία και εργονομία
Σελ.
4
Ο πετρελαιοκινητήρας 130 ίππων του Opel Astra έχει πολιτισμένη λειτουργία
Σελ.
5
Η ποιότητα κύλισης του Opel Astra είναι υψηλή