Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Aston Martin DBS «59»

19/4/2019

Η τεράστια επιτυχία του Le Mans το 1959, στάθηκε αιτία για την δημιουργία μιας πολύ μοναδικής έκδοσης, με την Βρετανική βιομηχανία να συναρπάζει και πάλι..

Σχεδόν έξι μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση της, η Aston Martin DBS στην ειδική έκδοση «59» μπήκε στην γραμμή παραγωγής της μάρκας στο εργοστάσιο που διατηρεί στο Gaydon του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έκδοση αυτή αποτίει φόρο τιμής στο 1-2 που έκανε η φίρμα με την DBR1 στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1959 και βασίζεται στην DBS Superleggera. Το αυτοκίνητο θα γίνει διαθέσιμο μόνο με χρώμα Racing Πράσινο και θα εξοπλίζεται μεταξύ άλλων με ανθρακονημάτινη μαύρη οροφή, ελαφρώς διαφορετική γρίλια, μοναδικής σχεδίασης ζάντες και με μια σειρά από λεπτομέρειες που θα λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος με το αγωνιστικό του 1959.
 


Στην καμπίνα, αξίζει να σημειωθεί πως οι μηχανικοί της Aston Martin ανέλυσαν τα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί στην DBR1 και αποφάσισαν να τα ξαναδημιουργήσουν στην DBS 59. O διάκοσμος αποτελείται από δέρμα υψηλής ποιότητας σε καφέ και μαύρο χρώμα, χάλκινα paddles ενώ με το μοντέλο θα προσφέρονται αντίγραφα των γαντιών και του κράνους που φορούσε ο Caroll Shelby στον ιστορικό εκείνον εγώνα.
Η ισχύς θα πηγάζει από τον V12 κινητήρα των 5,2 λίτρων, που χρησιμοποιεί και η Superleggera, απόδοσης 725 ίππων και 900 Νm ροπής σε συνδυασμό με 8τάχυτη αυτόματη μετάδοση. Τα 0-100 γίνονται σε 3,4 δευτερόλεπτα και η μέγιστη τελική ταχύτητα φτάνει τα 339 χλμ./ώρα. Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 24 αυτοκίνητα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις