Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Αudi RS3 Sportback ABT

12/7/2019

Το νέο Audi RS3 Sportback ABT θα κοντράρει στα ίσα πλέον ακόμα και τη Mercedes-AMG A45. Ο βελτιωτικός οίκος τροφοδότησε το Γερμανικό μοντέλο με 470 ίππους και 540 Nm ροπής...

Mε τη νέα Mercedes-AMG A 45s να αποδίδει μέσω το 4κύλινδρου turbo κινητήρα 421 άλογα, θα έλεγε κανείς πως το Audi RS3 Sportback με τον 5κύλινδρο των 2,5 λίτρων των 400 ίππων έχει μείνει πίσω στον «πόλεμο» των δύο εταιρειών.



Εν αναμονή ωστόσο της νέας γενιάς RS3 που αναμένεται μέσα στο 2020, μετά την αποκάλυψη του νέου A3,  η ΑΒΤ πήρε το πρωτοβουλία να κάνει το RS3 πολύ πιο ισχυρό. Με το πακέτο Power S που έχει ετοιμάσει, o γνωστός βελτιωτικός οίκος, έφτασε την ισχύ του υπερτροφοδοτούμενου μοτέρ στα 470 άλογα και τα 540 Nm ροπής ενώ, αν και δεν ανακοίνωσε πόσο χρόνο θέλει πλέον να κάνει το 0-100, είναι σίγουρο πως χρειάζεται αρκετά δέκατα λιγότερα από το εργοστασιακό που χρειάζεται 4,1 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά την τελική ταχύτητα, η ABT ήταν στην ευχάριστη θέση να «ανεβάσει» τον περιοριστή ταχύτητα στα 280 από τα 285 χλμ./ώρα.



Η ABT Sportsline δεν συνηθίζει να προσφέρει ακραία bodykit στα μοντέλα που περιποιείται, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση κάνει διαθέσιμα αρκετά «καλούδια». Παραδείγματος χάρη, το Audi RS3 Sportback που βλέπετε στις φωτογραφίες εξοπλίζεται με 19άρες ζάντες αλουμινίου με μαύρο φινίρισμα (υπάρχουν διαθέσιμες και 20άρες), ανάρτηση coilover, μεγαλύτερη φρένα, anti-roll μπάρα και κάποιες πολύ μικρές διαφοροποιήσεις στην καμπίνα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις