Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νέο Hyundai Ioniq (+video)

6/5/2019

Στην παρουσίαση του νέου Hyundai Ioniq προχώρησε η Κορεατική βιομηχανία, με το νέο αυτοκίνητο να κερδίζει από την μεγαλύτερη μπαταρία, σε αυτονομία κίνησης, αλλά και πιο μοντέρνες τεχνολογίες..

Ξεκινώντας από τη σημαντικότερη αναβάθμιση για το αμιγώς ηλεκτρικό Ioniq, αυτή πρόκειται για την ύπαρξη μίας μεγαλύτερης μπαταρίας 38,3 kWh που επιτρέπει μεγαλύτερη αυτονομία οδήγησης. Σύμφωνα με τη Hyundai, το Ioniq Electric μπορεί τώρα να ταξιδέψει για 294 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.


 
Μία άλλη αναβάθμιση είναι ένας ενσωματωμένος φορτιστής ισχύος 7,2 kW που αντικαθιστά τον φορτιστή 6,6 kW. Με τη χρήση γρήγορης φόρτισης, μέσω ενός «σταθμού» 100 kW, η μπαταρία μπορεί να φτάσει το 80% σε 54 λεπτά. Όπως και πριν, ο ηλεκτρικός κινητήρας παράγει 136 ίππους και 295 Nm ροπής.



Όσον αφορά το Ioniq Hybrid και το Ioniq Plug-in, συνεχίζουν να διαθέτουν τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα GDI Kappa 1,6 λίτρων με ισχύ 105 ίππων και 147 Nm ροπής. Το Ioniq Hybrid προσθέτει ένα ηλεκτρικό μαγνητικό μοτέρ που προσφέρει  43,5 ίππους και 170 Nm ροπής, ενώ πηγή ισχύος του ηλεκτρικού μοτέρ είναι μία μπαταρία λιθίου πολυμερούς 8,9 kWh. Το Ioniq Plug-in διαθέτει έναν πιο ισχυρό κινητήρα που «βγάζει» 60,5 άλογα και τα ίδια 170 Nm ροπής, τροφοδοτούμενο από μία μεγαλύτερη μπαταρία 15,6 kWh, με την ηλεκτρική κίνηση του αυτοκινήτου να υπολογίζεται στα 52 χιλιόμετρα.  
Το ανανεωμένο Ioniq, έρχεται εξοπλισμένο με περισσότερη τεχνολογία που «προσωποποιείται» στο νέο σύστημα υπηρεσιών συνδεσιμότητας Blue Link, το πακέτο ασφαλείας SmartSense και ενός νέου συστήματος ψυχαγωγίας. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω του Blue Link οι ιδιοκτήτες μπορούν να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν, αλλά και να ρυθμίζουν τον κλιματισμό του αυτοκινήτου μέσω εφαρμογής smartphone.


 
Σε ότι αφορά το εξωτερικό μέρος τα Hyundai Ioniq Hybrid και Plug-in αποκτούν μια επανασχεδιασμένη μάσκα. Από κει και πέρα όλα τα μοντέλα έχουν λάβει ένα αναβαθμισμένο μπροστινό προφυλακτήρα, επανασχεδιασμένα LED φώτα ημέρας και προβολείς, αλλά και νέες ζάντες. Στο εσωτερικό, το μοντέλο κερδίζει έναν επανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων με γυαλιστερό φινίρισμα, μπλε φωτισμό περιβάλλοντος και άλλες λεπτομέρειες. Το Hyundai Ioniq Hybrid και Plug-in θα φτάσουν στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες τον Ιούλιο του 2019 και το Ioniq Electric τον Σεπτέμβριο του 2019.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις