Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νέο Hyundai Venue

18/4/2019

Το πολυαναμενόμενο Hyundai Venue παρουσιάστηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Διαβάστε εδώ την αναλυτική παρουσίαση..

Η κατηγορία των μικρών crossover συνεχίζει να τραβά το ενδιαφέρον του κοινού και για αυτό η Hyundai δεν έχασε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το ολοκαίνουριο αυτοκίνητο της, κάτω από την ονομασία Venue.


 
Οπως σας είχαμε ενημερώσει, το νέο crossover θα τοποθετηθεί στην γκάμα κάτω από το Kona με την Hyundai να ανακοινώνει πως θα έχει μήκος 4.036 χλστ. πλάτος 1.770 χλστ., ύψος 1.565 χλστ. και μεταξόνιο 2.520 χλστ., γεγονός που το κάνει σε σχέση με το Kona 130 χλστ. πιο μικρό σε μήκος, λιγότερο πλατύ κατά 30 χλστ., πιο κοντό κατά 15 χλστ. και με μικρότερο μεταξόνιο κατά 81 χλστ.



O πρόβολος του μοντέλου έχει αρκετές ομοιότητες με τον μεγαλύτερο «αδελφό» του, αφού το νέο μοντέλο υιοθετεί λεπτά LED φωτιστικά σώματα πάνω από τα μεγαλύτερα κυρίως φώτα ορθογώνιου σχήματος. Την ίδια στιγμή όμως, το Venue λαμβάνει νέο εμπρός προφυλακτήρα και διαφορετικής σχεδίασης γρίλια ενώ πρέπει να σημειωθεί πως το υπόλοιπο αμάξωμα του είναι πιο τετραγωνισμένο και ότι η οροφή του δεν έχει στοιχεία coupe, όπως αρχικά αναμενόταν. Τέλος, η Hyundai θα προσφέρει στο Venue σε 8 χρώματα, με αρκετά πλαστικά προστατευτικά και νέας σχεδίασης ζάντες 15-17 ιντσών.
 
 
Στην καμπίνα δεν συναντούμε κάτι ιδιαίτερα ριζοσπαστικό σε σχέση με όσα έχουμε δει σε άλλα νέα μοντέλα της μάρκας. Το τιμόνι είναι δερμάτινο και πολυλειτουργικό ενώ από πίσω κρύβεται ένας πίνακας οργάνων 3,5 ιντσών. Δίπλα του και ψηλά στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται μια οθόνη που υποστηρίζει το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου (είναι συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay). Ο τεχνολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει πλήθος συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας όπως σύστημα διατήρησης λωρίδας, ανίχνευση τυφλών σημείων, απόφυγή μετωπιαίας σύγκρουσης, κάμερα οπισθοπορείας κ.α.


 
Αναλυτικές πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν ήρθαν στο φως, πάντως η Hyundai κάνει λόγο πως κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 4κύλινδρος 1.600άρης turbo κινητήρας με την ονομασία Smartstream Gamma που υπόσχεται καλύτερη απόδοση, πιο εύρυθμη λειτουργία και καλύτερη κατανάλωση καυσίμου.



Το μοτέρ μπορεί να συνδυαστεί είτε με το 6τάχυτο μηχανικό, είτε με την Ιntelligent Variable (Έξυπνα Μεταβαλλόμενη) μετάδοση, με την κίνηση να μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς.  
Μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν θα δούμε το νέο Venue στην Ευρώπη. Η τιμή του στις ΗΠΑ θα αρχίζει από 17.600 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις