Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νέο Kia Stinger GTS 370PS

18/4/2019

Το Kia Stinger είναι ένα αυτοκίνητο που σε ενθουσιάζει από την πρώτη ματιά! Η Κορεατική βιομηχανία αποφάσισε να μας παρουσιάσει την ειδική έκδοση GTS.

Στη νέα του έκδοση το αυτοκίνητο θα διαθέτει ένα αποκλειστικό πορτοκαλί χρώμα στο εξωτερικό μέρος, το οποίο τραβά με το «καλημέρα» την προσοχή του ματιού. Όποιος πλησιάσει πιο κοντά θα παρατηρήσει, πως το Stinger GTS έχει λάβει πληθώρα ανθρακονημάτινων χαρακτηριστικών που μεταξύ άλλων βρίσκονται στους πλευρικούς καθρέπτες, στους πλαϊνούς αεραγωγούς, ενώ περιβάλλουν και τη χαρακτηριστική γρίλια της εταιρείας στον πρόβολο του αυτοκινήτου.



Οι αλλαγές στο εσωτερικό είναι σχετικά μικρές, αλλά οι οδηγοί θα βρουν στο αυτοκίνητο μια σουέτ ταπετσαρία, ενώ το τιμόνι και ένα μέρος της κεντρικής κονσόλας είναι καλυμμένο με δέρμα Alcantara. Η έκδοση GTS διαθέτει επιπλέον ηλεκτρική ηλιοροφή, ασύρματο φορτιστή smartphone και σύστημα ήχου Harman / Kardon 720 Watt.


 
Η ισχύς του Kia Stinger GTS προέρχεται από ένα V6 κινητήρα 3,3 λίτρων twin-turbo, ο οποίος προσφέρει 370 ίππους και ροπή στρέψης 509 Nm. Η μοναδική επιλογή στα μηχανικά σύνολα συνδέεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, με την κίνηση στο αυτοκίνητο να πηγαίνει είτε στους πίσω είτε στους τέσσερις τροχούς.


 
Μάλιστα το σύστημα τετρακίνησης στέλνει το 60% της ισχύς στους πίσω τροχούς, ενώ με το οδηγικό προφίλ «Sport» ενεργοποιημένο, η ισχύς που διοχετεύεται στον πίσω άξονα φτάνει το 80%. Παρών είναι και το προφίλ Drift που στέλνει το 100% της ισχύς στους πίσω τροχούς, όπως και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.


 
Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 800 μονάδες και τα πρώτα Stinger GTS αναμένεται να βγουν από τη γραμμή παραγωγής αυτή την άνοιξη. Τέλος το κόστος απόκτησής του στην αγορά των ΗΠΑ θα ξεκινά περίπου από τις 39.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις