ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Το πρώτο Hyundai Sonata Yandex

Διαβάστηκε από 1185 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/7/2019

Το πρώτο πλήρως αυτόνομο Hyundai Sonata δια χειρός Yandex είναι γεγονός και εμείς σας το παρουσιάζουμε. Η επόμενη μερα στην αυτοκίνηση έρχεται.

 
   
Tον Μάρτιο του 2018 η Hyundai ανακοίνωσε πως ξεκινά συνεργασία με την ρωσική εταιρεία τεχνολογίας Yandex πάνω στην ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και 5.

Οι δύο εταιρείες φαίνεται πως δεν έχασαν χρόνο αφού η Yandex δημοσίευσε ένα video ενός Sonata να κινείται μόνο του στο χώρο που γίνονται τα τεστ της εταιρείας. Με δεδομένο πως σκοπός της συνεργασίας των δύο εταιρειών ήταν η κατασκευή ενός αυτόνομου πρωτότυπου που θα βασίζεται πάνω σε κάποιο μοντέλο Hyundai ή Kia.Σύμφωνα με την Yandex, το νέο Sonata επιλέχθηκε γιατί η πλατφόρμα του επιτρέπει την εύκολη υιοθέτηση τέτοιων συστημάτων χωρίς να χρειαστεί να γίνουν μεγάλες τροποποιήσεις. Η εταιρεία παρέλαβε από την Hyundai το πρώτο Sonata στα τέλη του 2019 και αμέσως έπιασε δουλειά μαζί με τους μηχανικούς της μάρκας.Το αυτοκίνητο δοκιμάστηκε όπως αναφέραμε από την Yandex αδιάκοπα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο σφάλμα. Τώρα, το πρωτότυπο τεστάρεται σε διάφορες καιρικές συνθήκες ενώ εξετάζεται πως λειτουργεί δίπλα σε άλλα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Η επόμενη κίνηση της Yandex είναι να βγει το αυτοκίνητο στους δρόμους της Μόσχας και να μεγαλώσει ο στόλος των αυτόνομων αυτοκινήτων στα 100 αμάξια.
 

Tags: HYUNDAI

Διαβαστε Ακομη

Ροη Ειδησεων