Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Land Rover έχει κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην πόλη Nitra της Σλοβακίας.

Πάει Σλοβακία το Discovery

13/6/2018

Η παραγωγή του SUV θα μετακομίσει από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Σλοβακία με σκοπό να μειωθεί το κόστος παραγωγής του με αποτέλεσμα όμως να χαθούν θέσεις εργασίας. Διαβάστε τι ισχυρίζεται η Land Rover.

Την μεταφορά της παραγωγής του Discovery από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Σλοβακία ανακοίνωσε η Land Rover, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που είχαν αναπτυχθεί από πέρυσι ύστερα από δηλώσεις του οικονομικού διευθυντή της μάρκας.

Η μάρκα αναφέρει ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά ήταν μέρος της νέας της στρατηγικής «η απόφαση να μετακινήσουμε την παραγωγή στην Σλοβακία και να χάσουμε κάποιους από τους εργαζόμενους μας στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν δύσκολη αλλά ήταν μέρος της νέας μας μακρόχρονης στρατηγικής να μεταμορφώσουμε παγκοσμίως την εταιρεία μας.»

Η Land Rover έχει κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην πόλη Nitra της Σλοβακίας που αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες του εργασίες μέσα στο έτος. Η βρετανική μάρκα αναφέρει ότι η ετήσια παραγωγή μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 300.000 αυτοκίνητα.

Από την άλλη πλευρά, οι εγκαταστάσεις της Land Rover στο Solihull θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή των Range Rover και Range Rover Sport της επόμενης γενιάς. Η μάρκα είχε ήδη μειώσει το προσωπικό της στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της μειωμένης ζήτησης των diesel μοντέλων το περασμένο έτος ενώ η μάρκα ισχυρίζεται ότι το Brexit ήταν αρνητικός παράγοντας στις πωλήσεις της εντός των συνόρων. Η νέα μείωση προσωπικού θα αφορά σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά 1.000 εργαζόμενους.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις